Хмельниччина правова

Благодійники за розрахунком: подружжя Герег “засіває” дарами Київщину та Хмельниччину

geregaБез сумнів, що прийдешня виборча кампанія в Україні — це боротьба не за життя, а на смерть, у прямому і переносному розуміннях. На орбіту виходять "нові обличчя", що готові позмагатися на вправність зі "старими" технологічними методами. Не виняток у цьому Хмельниччина, де активно, ще до початку офіційного старту виборів, розгорнув бурхливу спонсорську кампанію відомий в Україні бізнесмен. Знайомтеся: головний спонсор Євро-2012, власник мережі гіпермаркетів "Епіцентр" і, нарешті, небідний українець (2010 року потрапив до рейтингу 200 найбагатших людей України зі статками майже 400 млн. дол.) Олександр Герега.

Герега “засіває” округ каретами швидкої допомоги

0208На Хмельниччині ймовірний кандидат у народні депутати, власник будівельної мережі гіпермаркетів "Епіцентр" Олександр Герега роздає громаді нові карети швидкої допомоги.

Про це повідомляється у "джинсовій" публікації "Герега – за розвиток медицини", розміщеній в обласній газеті "Подільські вісті" №№ 111-112 від 2 серпня ц.р.

Зокрема, у матеріалі, який подається без плашки "реклама", зазначається, що за два місяці цього року (червень-липень) Городоцький район одержав чотири "швидких" "від шанованого в краї земляка та патріота своєї держави Олександра Гереги".

Партія регіонів іде у ва-банк, використовуючи суди

regУ сучасній Україні судова система останнім часом скочується до карикатурного рівня, залишаючи багато питань без відповідей. Тлумачі закону, доля яких залежить від примхи однієї людини — президента України — змушені виносити подекуди такі карколомні рішення, після яких складається враження, що живемо у королівстві кривих дзеркал. Ось, наприклад, вердикт хмельницького судді Д.Приступи від 20 липня у справі проти Хмельницької міської ради до секретаря Валерія Лескова, побив усі рекорди. Феміда поставила під сумнів займану ним посаду секретаря ради, починаючи з 2010 року, чим відкрила дорогу для паралічу усієї міської ради. Замовниками виступили двоє депутатів Хмельницької міської ради від... фракції Партії регіонів.

Феодалізм на Хмельниччині: чому голову РДА покриває губернатор?

gorУ державі, де діє верховенство права та забезпечуються права не тільки привілейованої касти, а й рядових громадян, історія про феодала з влади, який не проти розділити державної земельки між наближеними родинами, давно стала би надбанням для слідчих органів. Адже чиновнику, якому відверто начхати на 620 містян, котрі стоять на черзі будівництва індивідуального житла, — особистий принцип "розділяй і володарюй" затьмарює розум.

Київський оболонівець “перехрестився” у хмельничанина задля виборів?

obolonНещодавно вулицями Хмельницького замайоріли зелені сіті-лайти з портретом президента корпорації "Оболонь" Олександра Слободяна. Суть "німого" зображення підсилює гасло, що має діяти на підсвідомість місцевих мешканців: "Хмельничанин, який створив національну корпорацію "Оболонь". Креативно, але...

Як депутати Хмельницької облради “бажали” картку свого сусіда (ФОТО)

dep 1Ганебне явище "кнопкодавство" впевнено входить у життя провінційних слуг народу. Те, що у Верховній Раді журналістами піддається остракізму та сарказму, досить продуктивно використовується депутатами місцевих рад, зокрема, Хмельницької обласної ради. Ні на йоту не соромлячись, щосесії дорослі дядьки бавляться, наче діти, натискаючи за себе і за того хлопця кнопки на системі голосування "Віче".

Простих українців змусять платити більше податків

noВлада визнала, що податкова реформа в країні провалилася. Пропонують почати нову - для покращення життя великого капіталу

Не минуло і двох років з моменту прийняття в Україні Податкового кодексу, який повинен був стати найбільш реформаторським, як податкову систему країни вирішили знову видозмінити. Тепер Податкова і Мінфін підготували нову версію фіскального зводу законів, яка, на їхню думку, повинна вивести економіку з тіні й наповнити бюджет мільярдами гривень.

Нечесна гра руху “Чесно”

13Кулуарна тріскотня у стінах Хмельницького обласного осередку руху "Чесно", що триває кілька тижнів, ось-ось має розв'язатися. На допомогу відряджають київських емісарів, котрі повинні, якщо не утилізувати яблуко розбрату, то бодай по-братськи розділити його.

Тиха ненависть, що рве береги

serceВосени 2005-го року, коли країну, як мокрим рядном, накрило відставкою першого помаранчевого уряду й універсалом прекраснодушного Ющенка, котрий воскресив з попелу вчорашніх ворогів і повернув їх із закордонних схованок від народного гніву, у Хмельницькому відбулася перша після Помаранчевої революції конференція обласної організації Партії регіонів. Делегати засідали в ляльковому театрі і, ще не повіривши до кінця в дивовижну реанімацію свого ексгумованого політичного тіла, сполохано щулилися від гучних ескапад представника з центру нардепа Кальниченка, який закликав партійних соратників до нових атак проти ненависних помаранчевих старими гаслами.

Скандально знятий мер готує апеляцію

mer4Колишній міський голова Нетішина Хмельницької області Ольга Омельчук готує апеляцію до Вінницького апеляційного адміністративного суду на рішення суду першої інстанції з вимогою поновити її на посаді, повідомляє УНІАН.

За словами О.Омельчук, Славутський міськрайонний суд 27 червня відмовив їй у задоволенні позову до Нетішинської міської ради про визнання недійсних протоколів лічильної комісії ради щодо дострокового припинення повноважень міського голови і поновлення на відповідній посаді.

Зв’язка з двох Я: інформаційний адмінресурс — у маси!

01Для початку про приємне. Поважне видання "Подільські вісті", у співзасновники якого входять Хмельницька обласна державна адміністрація та Хмельницька обласна рада, минулого тижня відзначило маленький ювілей — у світ вийшов двадцятитисячний номер. Тимчасово виконувач обов'язків редактора Йосип Ядуха, до речі, рідний дядько діючого губернатора Василя Ядухи, написав колонку, у якій не став скупитися на компліменти. "За останні два роки на 20 відсотків зросла передплата. За цим показником ми вже вийшли на друге місце серед обласних газет держави. Щоб піднятися на перше, треба на п'ять тисяч примірників збільшити тираж".

ПРОВЛАДНА ГРУПА “ВБИЛАСЬ У ПІР’Я”. Позиції зміцнились за рахунок сателітів і частково флюгерів

deputat 3Остання 29 сесія показала, що не така вже й чисельна прокладна група "За рідне місто", обрісши поплічниками та хиткими елементами з інших партій вправно досягає своєї мети, протягуючи на сесіях шкурні питання. Набрати, хоч у натяжку, але 21 голос вже не складало для них проблеми. "Поспішне скликання 29 (позачергової) сесії Нетішинської міськради (рішення сек­ретар ради підписав 18червня, а сесія відбу­валася 20 червня) є продовженням це­ментування міста атомників Партією ре­гіонів, - пише на своєму блозі відомий журналіст В.Тараненко. - Маючи у раді трьох регіоналів із 40, біло-блакитні фак­тично узурпували роботу самоврядного органу, відвівши роль весільного генерала бютівському "спікеру" М.Степаненку" Це незаангажований погляд збоку!

Договір про повну матеріальну відповідальність

x fab73bf6Всі співробітники зобов'язані дбайливо відноситися до майна роботодавця, а у випадку, якщо з їх вини підприємству завдано збитки - відшкодувати їх. Трудовим законодавством відповідальність працівника обмежена розміром середнього місячного заробітку. Тим не менш, в деяких випадках працівник зобов'язаний відшкодувати шкоду, заподіяну організації в повному обсязі. Наприклад, якщо з ним укладено договір про повну матеріальну відповідальність. У яких випадках і на яких умовах може бути укладений такий договір?

Обганяти чи пропускати патрульні машини з включеними спецсигналами?

specavtoЯк повинні поводитися водії при появі на дорозі патрульної машини ДАІ з включеними проблисковими маячками? Потрібно обов'язково зупинитися або достатньо поступитися їй дорогу?

У повсякденному житті вітчизняним автомобілістам нечасто доводиться зустрічатися з патрульними машинами ДАІ, що рухаються з увімкненими спецсигналами. Однак під час проведення Чемпіонату Євро-2012 такі "патрульки" регулярно супроводжують автобуси з зарубіжними футбольними командами і організованими групами вболівальників. Що повинні робити водії в таких ситуаціях?

Примусове виконання мирової угоди

mirНайголовнішим завданням цивільного судочинства є вирішення конфлікту між сторонами по суті. Враховуючи диспозитивність національного цивільного процесуального законодавства, яке передбачає ряд альтернативних способів вирішення цивільно-правових спорів. Серед них важливе місце займає мирова угода, як спосіб вирішення конфлікту. Мирова угода є двостороннім волевиявленням, спрямованим на врегулювання спору шляхом взаємних поступок.

Загубилася посилка

pos 1c«Загубилася посилка! Що робити?! Підкажіть!», - Часто такі крики про допомогу лунають на вітчизняних форумах, учасники яких намагаються власними силами розібратися з втратою поштового відправлення та / або повернути гроші. На жаль, нерідкі ситуації, коли, приміром, скориставшись послугами пошти, відправляєш за кордон подарунок знайомим (родичам), а посилка до адресата так і не доходить. А іноді губляться навіть внутрішні відправлення. Так що ж робити? Як домогтися правди від пошти?

Нікчемність угоди. Інтерпретація податківцями

ugodaОстаннім часом поширеною стає проблема "співробітництва" податкових органів та суб'єктів господарювання. Зокрема, безглузді перевірки, висмоктані буквально з пальця, проблематичність отримання свідоцтва платника ПДВ. Навіть з урахуванням того, що спрощена процедура реєстрації платника ПДВ (наказ Міністерства фінансів України від 10.02.2012 № 144), питання з отриманням свідоцтва платника ПДВ залишається відкритим і надалі.

У Нетішині комунальні підприємства “підминає” під себе радник губернатора Ядухи

prЗ приходом до влади у Нетішині вчорашнього приватного підприємця та позаштатного радника губернатора області Павла Скакуна почали коїтися дивні речі. Віднедавна виконувач обов'язків міського голови (так називається його нова посада) вправно награє образ дволикого Януса: з одного боку, на час відсутності мера Ольги Омельчук, котрій у березні місцеві обранці висловили недовіру і автоматично усунули від управлінських рішень, пан Скакун вибудовує покірну вертикаль влади; з іншого — повчає самоврядний орган Нетішинську міську раду.

Фискальные благоглупости из сказки

gribТеперь понятно, зачем в украинских областях до сих пор сохранены областные советы! Вот, например, Хмельницкий облсовет своим решением от 17 мая ввел очень полезную новацию – налог на сбор грибов, ягод, березового сока и коры деревьев, а также заготовку сена и выпас скота. Развил идею Севастопольский городской совет, (согласно Конституции Севастополь приравнен к области), добавив к облагаемым налогом видам «лесной» деятельности сбор орехов, а также прогулки и отдых в лесу. Почти, как в сказке.

Футбольні баталії двох районів

footbolУ місті Волочиськ відбулися змагання, присвячені Євро-2012 між дитячими та юнацькими командами Волочиського та Хмельницького районів. А також у боротьбу за звання кращих вступили міліціонери цих районів. Один кубок переможця залишився у районному центрі, інший поїхав до обласного.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...