Хмельниччина правова

Право на спадщину

111111На сьогоднішній день велика кількість запитань громадян пов'язана зі спадщиною. Згідно положень Цивільного кодексу України спадкуванням є перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Спадкоємець – це той, до кого переходять усі права та обов'язки спадкодавця, після його смерті.

Спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Уряд схвалив законопроект стосовно спрощення умов ведення підприємницької діяльності

Кабінет Міністрів 29 лютого на засіданні схвалив проект закону «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами державного нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки та суб'єктами господарювання)». Законопроект був підтриманий Радою підприємців при Кабінеті Міністрів та Європейською Бізнес Асоціацією. Очікується, що найближчим часом він буде переданий на розгляд Верховної Ради.

Ініціативу щодо зниження ставки єдиного соціального внеску підтримали Федерація роботодавців України й Рада підприємців при Кабміні

229360-300x225Вивести зарплати з тіні можна лише зниженням фіскального навантаження на доходи фізичних осіб. Про це в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ сказала голава Всеукраїнського об'єднання малого й середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан.

"Із травня 2011 року ми працюємо в робочій групі із зниження ставки єдиного соціального внеску. Уже внесений підприємницький законопроект, яким знижується базова ставка внеску з 34,7% до 18,1% від заробітної плати", - відзначила Продан.

Реєстрація місця проживання та права на нерухомість.

nedvizhimostЗгідно з Законом України „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" фізична особа зобов'язана зареєструвати своє місце проживання.

У Законі визначено перелік документів, необхідний для реєстрації місця проживання фізичної особи. До таких документів відносяться: письмова заява; паспортний документ; якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження або свідоцтво про належність до громадянства України; квитанція про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати; два примірники талона зняття з реєстрації.

Купівля-продаж у мережі Інтернет: права споживача, обмін товару

internet-magazinЯк справедливо помітив один активний клієнт онлайн-коммерції, "в інтернет-магазині можна купити все, крім любові й Батьківщини". І це правда - сьогодні усе більше покупок відбуваються за допомогою мережі Інтернет. Це швидко, зручно й часто дешевше, ніж у традиційних магазинах. Питання лише в тому, наскільки це безпечно, тобто які є гарантії, що покупець не буде обманутий, купуючи, по суті, "кота в мішку"? Чи поширюється на такі правовідносини дія ЗУ "Про захист прав споживачів"? Відповіді на ці питання можна знайти, ретельно розібравшись, чим регулюється інтернет-торгівля.

Що таке інтернет-торгівля

В Україні затвердили порядок перебування іноземців та осіб без громадянства

В Україні затвердили порядок перебування іноземців та осіб без громадянстваКабінет міністрів затвердив порядок продовження терміну перебування та продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України

Відповідна постанова була опублікована на офіційному сайті уряду.

Відповідно до затвердженого порядку іноземці та особи без громадянства, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території

39 найбільшим птахофабрикам Антимонопольний комітет України порадив утриматися від підвищення цін на свою продукцію

39 найбільшим птахофабрикам Антимонопольний комітет України  порадив утриматися від підвищення цін на свою продукціюАнтимонопольний комітет запропонував 39 найбільшим птахофабрикам і основним торговельним мережам утриматися від встановлення економічно необґрунтованих оптово-відпускних і роздрібних цін на курячі яйця протягом березня-квітня 2012 року. Про це заявили в прес-службі АМКУ.

Відповідні вимоги були висунуті до підприємств-виробників, що входять до групи "Авангард", "Овостар Юніон", "Інтер". А також у ТОВ "Фудмаркет", ТОВ "ЕКО", ТОВ "Метро Кеш енд Керрі - Україна", ЗАТ "Фуршет", ТОВ "Ашан Гіпермаркет України", група компаній "Fozzy Group", ТОВ "ПАККО-Холдинг", ПІІ "Білла Україна", ТОВ "АТБ -маркет" та багато інших.

Шлях іноземця до української землі більше не лежатиме через шлюб

Шлях іноземця до української землі більше не лежатиме через шлюбВерховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 61 Сімейного кодексу України щодо приведення у відповідність з Конституцією України".

Документом до частини п'ятої статті 61 Сімейного кодексу внесено зміни, згідно з якими земельна ділянка, набута одним з подружжя внаслідок її безоплатної передачі з земель державної або комунальної власності, не відноситься до об'єктів права спільної сумісної власності, якщо інший із подружжя іноземець або особа без громадянства. Відповідний законопроект зареєстровано за №8639.

Хмельницьких сироварів вигнали з Росії: причин не пояснюють, у маслосирбазі мовчать

Хмельницьких сироварів вигнали з Росії: причин не пояснюють, у маслосирбазі мовчатьХмельницький сир під забороною в Росії. Росспоживнагляд заборонив семи українським сирним заводам, в числі яких Хмельницька маслосирбаза, поставки в РФ.

Хмельницький сир під забороною в Росії.

- Відібрані в Москві, Краснодарському краї, Калінінградській і Рязанській областях зразки продукції не відповідали чинному російському законодавству, тому з понеділка ми додатково закриваємо ще чотири заводи, - повідомив голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.

Донецькі донецьким не рівня…

Донецькі донецьким не рівня…Дуже захотілося написати про величний Донецький регіон – край териконів, кар'єрів, покинутих міст і селищ, нелегальних копанок, каторжна праця на яких досягла промислового масштабу, металургійних і коксохімічних підприємств, викидами яких засипало (повітря можна без перебільшення помацати) населені пункти, де вони «процвітають» під турботливою опікою власників-олігархів, вбитих доріг, кращого на континенті стадіону і команди, гравці якої отримують найвищі "гонорари" в Україні, а ще - вотчині президента, що цілком можна вважати ілюстрацією політики влади. А спонукало зайнятися творчістю повідомлення про те, що Донецька область у 2011 році стала лідером в країні з продажу нових автомобілів. Вони зросли на 67,4% - до 27,3 тисяч штук. Столиця, хоча і показала приріст ринку на майже 30% і зафіксувала абсолютний результат 41,4 тис. авто, в порівнянні з 2010 роком, втратила більше 4%.

Проїзд залізницею подорожчає в залежності від дня тижня і свят

proezdУ Кабміні придумали брати більше за проїзд по п'ятницях і в сезон відпусток.

Міністерство інфраструктури ініціює введення диференційованих цін на залізничні квитки залежно від календарних періодів і днів тижня. Про це зазначено в проекті наказу Міністерства інфраструктури "Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажного багажу залізничним транспортом внутрішнього сполучення".

Згідно з проектом, передбачається введення регулювання вартості квитків і багажу за допомогою коефіцієнта індексації протягом 13 календарних періодів.

Вартість нафтопродуктів почала зростати в понеділок – про що свідчать дані консалтингової компанії А-95

Вартість нафтопродуктів почала зростати Бензин Аі-95 і дизпаливо подорожчали на заправних станціях Окко, WOG та Shell в Києві з початку тижня в середньому на 10 коп. заявляє гендиректор А-95 Сергій Куюн. Цю інформацію підтверджуютьі дані консалтингової компанії UPECO. "В регіонах подорожчання було менш помітним - ці три мережі підвищили ціни на 4-5коп. За літр з понеділка", -говорить аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

Голосуєш разом з владою – зростеш кар’єрно!

golos uplБудь-яка партія влади, що сидить на фінансовому ресурсі та розподіляє державний або обласний потік коштів, зацікавлена у чим більшому залученні депутатів-добровільників у частині оперативного корегування скарбнички. Нещодавно яскравий приклад співпраці з діючою владою за певну винагороду продемонстрував депутат Хмельницької обласної ради від фракції ВО "Батьківщина" Леонід Семенюк.

Події, що відбувалися на позачерговій бюджетній сесії облради 29 грудня минулого року нагадували сюжетну лінію "Титаніка".

Пенсії у зв'язку з втратою годувальника

Існує ще один вид пенсій, які виплачуються у солідарній системі пенсійного страхування -це пенсія у зв'язку з втратою годувальника. Метою цих виплат є часткова компенсація членам сім'ї померлого, які перебували на його утриманні, того доходу, який вони втрачають у зв'язку з його смертю. Хто і в якому розмірі має право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника – читайте далі.

Відбувся семінар на тему: «Оскарження постанови про порушення кримінальної справи».

LOGO UBA21 лютого 2012 року в місті Хмельницькому в межах діяльності Хмельницького відділення Асоціації правників України відбувся семінар на тему: «Оскарження постанови про порушення кримінальної справи».

Вступне слово сказав адвокат Гавриленко роман Валентинович – голова Хмельницького відділення АПУ, директор Юридичної фірми «Гавриленко та партнери».

Далі виступила адвокат Аббасова Аля Гюндузівна із доповіддю щодо недієвості (на перший погляд) оскарження постанов про порушення кримінальних справ. Оглянула судову практику із даного питання, вказала на випадки із практики щодо зловживання органами слідства своїми повноваженнями в результаті недосконалості чинного кримінально-процесуального законодавства. Окреслила особливості оскарження «фактових» постанов.

Відповідальність за технічний стан транспортного засобу відтепер повністю лягає на власника

450410Відтепер власники легкових автомобілів, які не використовують свій транспортний засіб з метою отримання прибутку, мають право не проходити державний технічний огляд. Це право закріплено в законі "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень", повідомляє прес-служба секретаріату КМУ.

Хит-парад 2011: Коррупционные чемпионы Украины

korrupziyaДля Украины 2011 год отметился рядом громких коррупционных скандалов. Конечно, учитывая, в какое «безрыбье» превратилась борьба против коррупции за прошедшие с Майдана годы, самые ритуальные телодвижения будут выглядеть как беспощадное выжигание каленым железом мздоимцев и казнокрадов. Тем не менее, если не заниматься книжным идеализмом, а воспринимать коррупционные новости в контексте украинских реалий, даже такая косая и корявая борьба против взяточничества и темных схем - уже достижение. К тому же, еще близок период Ющенко, когда свобода выродилась во вседозволенность, когда брали все у всех, в том числе и «борзыми щенками». Когда даже попавшийся «на горячем» взяточник мог быть твердо уверен, что останется безнаказанным. А сколько известно случаев, когда пойманный прямо в своем кабинете при передаче взятки депутат местного совета или мэр города уже через неделю выходил на свободу и начинал прессовать тех, кто на него заявил?

Як оскаржувати неналежну поведінку судді або працівника суду

7 липня 2010 року Верховною Радою України прийнято Закон України "Про судоустрій і статус суддів ", який набрав чинності 30 липня 2010 року.

Нормами вказаного Закону, крім іншого, запроваджено новий механізм добору суддів, що побудований на засадах конкурсності та прозорості, а також вдосконалено процедуру притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Згідно з положеннями статті 85 Закону органами, що здійснюють дисциплінарне провадження щодо суддів визначені: Вища рада юстиції – щодо суддів вищих спеціалізованих судів та суддів Верховного Суду України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України - щодо суддів місцевих та апеляційних судів.

Парламент прийняв закон, що обмежує кількість можливих перевірок "спрощенців"

23 лютого 2012 року - парламентарії прийняли закон, що обмежує кількість можливих перевірок спрощенців. У законі відзначені особливості, з якими повинен проводитися державний нагляд (контроль) відносно фізичних осіб-підприємців, що обрали спрощений режим оподаткування обліку та звітності і не зареєстровані платниками ПДВ, а також у відношенні юросіб-«спрощенців» якщо ПДВ входить до складу єдиного податку, що сплачується ними. При цьому й перші, і другі, не повинні бути віднесені до розряду господарюючих суб'єктів з високим ступенем ризику від здійснення господарської діяльності.

ДТП на Хмельниччині з домішками облуди? (коментар юриста)

Так сталося, що роботу над помилками попередників-бюроктарів (не кажучи вже про висновки), сучасні чиновники не проводять. Адже те, що сталося вночі 24 лютого на Хмельниччині з головою Білогірської райдержадміністрації, дає підстави замислитися над адекватною поведінкою усього пулу губернатора Василя Ядухи. За офіційною інформацією, керівник району власним автомобілем "Cherry" збив юних людей. Для одного з потерпілих це виявилося фатальним.

Згідно з міліцейською хронікою, у результаті ДТП 27-річний житель Красилівського району від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці події, його 22-річну односельчанку доставлено у реанімаційне відділення Красилівської центральної районної лікарні.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...