Хмельниччина правова

Як підприємцю позбутися свого бізнесу?

Як підприємцю позбутися свого бізнесу?Сьогодні через нестійку та ненадійну ситуацію в країні, багато підприємців змушені закривати свій бізнес. Існує кілька способів ліквідації юридичної та фізичної особи -підприємця.

Тому спробуємо детально розглянути можливі варіанти вирішення цього питання.

Кому віддати дитину на виховання?

Кому віддати дитину на виховання?Деякі питання, скільки б не удосконалювалося законодавство, що регулює їх, як і раніше вирішуються не стільки по закону, скільки під впливом емоцій. Особливо це стосується спорів, пов'язаних з тим, кому з батьків після розлучення дістанеться дитина.

Власне, поряд з положеннями сімейного та міжнародного приватного права, у вирішенні подібних суперечок важливу роль відіграє національна ментальність. Однак, незважаючи на існуючу думку (до речі, що бере початок з міжнародно-правових документів), дитина повинна проживати з матір'ю, закон і судова практика показують, що стать - далеко не визначальний критерій при вирішенні таких спорів.

Сервітут та інші права на чужу земельну ділянку

Сервітут та інші права на чужу земельну ділянкуУкраїнці вже навчилися достойно захищати свої права власника, особливо коли мова йде про землю. Проте в деяких ситуаціях якісь права на Вашу ділянку можуть виникати і в інших землевласників. Право проходу, проїзду, проведення комунікацій через Вашу ділянку - ось лише деякі з них. Тому всім землевласникам необхідно знати, що ховається під такими правовими поняттями як: сервітут, суперфіцій або емфітевзис.

Робота вдома: хто захистить такого працівника?

Робота вдома: хто захистить такого працівника?Часто в оголошеннях про роботу можна побачити вакансію про роботу вдома або про віддалену роботу. Зазвичай такий формат співпраці практикується в разі, якщо роботодавець постійно перебуває в одному населеному пункті, а працівник - в іншому, або, навіть якщо вони знаходяться в одному населеному пункті, характер роботи не зумовлює необхідність переїзду в населений пункт за місцем знаходження роботодавця, а робота може бути виконана працівником і вдома.

Реєстрація місця проживання громадян: колізія правових норм

pasportІнститут прописки в Україні давно ліквідований і кожному гарантується свобода пересування і вибору місця проживання. Але чи так це насправді?

Відповідно до частини першої статті 13 Загальної декларації прав людини "кожна людина має право вільно пересуватися і обирати собі місце проживання у межах кожної держави".

Відповідно до статті 33 Конституції України "кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання

Як поділити автомобіль між колишнім подружжям: аналіз судової практики

Як поділити автомобіль між колишнім подружжям: аналіз судової практики Відгримів весільний марш, стихли романтичні серенади, а їм на зміну прийшло банальне "не зійшлися характерами". Воно б і нічого, якби розставання проходило тихо і мирно, так ні ж! Як правило, вінцем розлучення стає звернення до суду - мовляв, вже хто-хто, а суддя нас розсудить і правильно поділить все наше спільно нажите майно.

Договір зберігання: форма, істотні умови, види

Договір зберігання: форма, істотні умови, видиЦей вид договірних відносин отримав досить широке поширення у підприємницькій діяльності: від зберігання речей у гардеробі до зберігання товарів на товарному складі. З поняттям, формою, істотними умовами та спеціальними видами договору зберігання спробуємо розібратися більш детальніше.

Зміна засновника на підприємстві: податкові наслідки (частина 2)

news 19-08-2010Крім способу зміни засновника (фізичної особи) шляхом виходу зі складу учасників ТОВ, передбачається й варіант 2: відчуження учасником своєї частки в статутному капіталі.

Порядок відступу від частки (її частини) у статутному капіталі ТОВ передбачений ст. 147 Цивільним кодексом України (далі – ЦКУ) та ст. 53 Закону України «Про господарські товариства» (далі – Закону № 1576), відповідно до яких учасник ТОВ має право продати чи іншим чином провести відчуження своєї частки (її частини) у статутному капіталі одному або кільком учасникам цього товариства.

Зміна засновника на підприємстві: податкові наслідки (частина 1)

news 19-08-2010Для початку нагадаємо, що зміна засновника на підприємстві може відбутися двома способами:

перший - це вихід одного учасника зі складу засновників з виплатою йому компенсації пропорційно частки статутного капіталу, що належить такому учаснику;

другий - відчуження учасником своєї частки в статутному капіталі іншій особі.

Оскарження дій (бездіяльності) державних виконавців

relizB 14 11 05Статтею 13 Закону України «Про державну виконавчу службу» встановлено право осіб на оскарження дій або бездіяльності державного виконавця, що є однією з найважливіших гарантій прав громадян та юридичних осіб у виконавчому провадженні.

При цьому закон передбачає два способи оскарження адміністративний (до вищестоящої посадової особи) та судовий (до суду).

В Україні можуть з'явитися приватні БТІ

btiКабінет Міністрів пропонує демонополізувати сферу технічної інвентаризації нерухомості та дозволити з 2013 року створювати приватні БТІ, видаючи їм відповідні ліцензії.

Відповідний урядовий проект "Закону про технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна" № 10286-1 зареєстрований у Верховній Раді 10 квітня 2012 року.

Валерій Лесков: game over наближається?

mrУ 36-го американського президента Ліндона Бейнса Джонсона є цікаві філософські слова. "Якщо ви увійшли до кімнати і не можете одразу сказати, хто із присутніх за вас, а хто проти, — то вам не варто займатися політикою". Очевидно, на подібному роздоріжжі нині опинився секретар Хмельницької міської ради Валерій Лесков, котрий на громадських засадах ще й очолює міський осередок ВО "Батьківщина". Дамоклів меч, що навис над його головою, здається, ось-ось виконає свою почесну місію: пустить з торбами по світу водночас шанованого бюрократа та затятого опозиціонера. Адже чимало "добродійників" у міській раді не проти "лінчувати" Валерія Олександровича до початку виборчої кампанії до Верховної Ради України.

Чи обов'язково потрібно реєструвати та посвідчувати нотаріально договір оренди землі?

Чи обов'язково потрібно реєструвати та посвідчувати нотаріально договір оренди землі? Відповідно до Земельного кодексу України, земля в Україні має такі форми власності: державну, комунальну та приватну і може бути об'єктом оренди.

Відносини, пов'язані з орендою землі, регулюються Земельним кодексом України (ЗКУ), Цивільним кодексом України (ЦКУ), Законом України «Про оренду землі» від 06.10.1998 р. № 161-XIV (далі – Закон № 161), іншими законами України та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, а також договором оренди.

Арешт майна боржника. Порядок передачі арештованого майна на реалізацію

529-1Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначені Законом України "Про виконавче провадження" від 21.04.99 № 606-XIV із змінами та доповненнями.

Виконавче провадження - це сукупність дій органів і посадових осіб, зазначених у Законі України "Про виконавче провадження", спрямованих на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які здійснюються на підставах, у спосіб та в межах повноважень, визначених Законом, іншими нормативно-правовими актами, виданими відповідно до вищевказаного Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

Нетішин опинився у блокаді Партії регіонів

Нетішин опинився у блокаді Партії регіонівНа місто енергетиків чекають сюрпризи. По-перше, у цьому зацікавлений особисто Президент Віктор Янукович, який лобіює добудову двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції з пакетом залучення російських інвестицій. Цей економічно-фінансовий набір 2в1 вигідний партії владі тим, що великий потік коштів можна буде пустити по виритих нашвидкуруч каналах. По-друге, зацікавленою особою №2 виступає губернатор Хмельниччини Василь Ядуха. Він неодноразово публічно плескав у долоні та говорив, що ефект "атомного бумерангу" обов'язково повинен відобразитися на стані соціальних об'єктів Нетішина та 30-км зони ХАЕС. Ось тільки довірити почесну місію скарбника немає кому. На місцевих виборах 2010 року мерське крісло Нетішина відійшло представниці Фронту змін Ольга Омельчук, котра негласно потрапила у "чорний список" регіоналів.

Заводи вже порізали. Час різати оркестри?

scripkaТретє тисячоліття на Хмельниччині розпочалося епохально: створенням симфонічного оркестру.

Власне, до цього йшлося ще з часу проголошення України незалежною. Національне піднесення дало потужний поштовх культурному розвитку краю. Спершу обласна філармонія отримала розкішний подарунок від обласного центру: орган, а відтак і органний зал. Це породило безліч мрій і бажань — ніби 260-тисячний Хмельницький, довго утримуваний у рамках середньостатистичного обласного центру із суворо дозованими культурно-мистецькими закладами та організаціями, несподівано прозрів і, усвідомивши свій потенціал, запрагнув реалізувати його негайно.

Собор комерціоналізують?

s1У Хмельницькому територію біля недобудованого Миколаївського собору (мікрорайон Виставка) забудують об'єктом комерційного призначення. До кінця травня цього року у декількох метрах від храму з'явиться одноповерхова будівля, у якій розмістять офісні приміщення, магазини продовольчих та непродовольчих товарів.

Кристалізація Королевської, або Почім нові лідери?

boardГра в опозицію, потужні підприємницькі марші по Україні на кшталт "Порожніх гаманців", потім гучне знеславлення та культ розвінчання, закиди про співпрацю з владою — це уривки з життя народного депутата Наталії Королевської. Опинившись між двох вогнів (ясравовираженого бютівського і менш агресивного — Партії регіонів), Наталія Юріївна намагається перескочити на інший рівень, де, за задумом політтехнологів, її має "хавати" піпл, як третю силу. А, отже, нічим не подібну на вчорашніх товаришів по бютівському крилу.

«Чиновник кричал на милиционеров: «Вы что, не понимаете, кто перед вами стоит?!»

chinovnО трагедии с участием председателя Белогорской райгосадминистрации Валентина Зарицкого «ФАКТЫ» уже сообщали. Возвращаясь из Красилова, он, будучи пьяным, насмерть сбил семейную пару — 22-летнюю Надежду и ее 27-летнего супруга Виктора. Экспертиза подтвердила наличие алкоголя в крови чиновника. В отношении Зарицкого возбудили уголовное дело. Однако на днях стало известно, что его... выпустили из-под стражи. А в деле тем временем появилось много новых обстоятельств. Сначала говорили, что свидетелей ЧП нет, дескать, было темно и погибшие супруги были одни. Но, как оказалось, очевидцы все-таки были.

Недорого. Локшина від регіоналів

prНа порозі виборчої кампанії у таборі Партії регіонів панують надто оптимістичні настрої. Тут, як у сільському буфеті, електорату розливають щедрі напої-обіцянки та роздають локшину під назвою "Народна довіра". Адміністратори "закладу" переконані, що "маленьким українцям" стало краще жити, а тому свіжовироблений продукт "соціальні ініціативи Президента" своєрідне алеверди від шеф-кухаря Віктора Федоровича. Мовляв, ніхто не сміє скасовувати банкет під час чуми.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...