Хмельниччина правова

Державна реєстрація народження дитини після спливу одного року з дня народження

babyВідповідно до Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року дитина має бути зареєстрована одразу ж після народження і з моменту народження має право на ім'я і набуття громадянства. Держава зобов'язується забезпечити дитині такий захист і піклування, які необхідні для її благополуччя, беручи до уваги права й обов'язки її батьків, опікунів чи інших осіб, які відповідають за неї за законом, і з цією метою вживає всіх відповідних законодавчих і адміністративних заходів.

Представництво іноземної компанії в Україні

papkiПредставництво іноземного суб'єкта господарської діяльності - установа чи особа, яка представляє інтереси іноземного суб'єкта господарської діяльності в Україні та має на це належним чином оформлені відповідні повноваження.

Існує можливість створення представництв іноземної компанії двох видів

Економічний розвиток регіонів (рейтинг Кабміну)

ratОбсяги промислового виробництва у січні – березні 2012 року зросли порівняно з відповідним періодом 2011 року на 0,9 відсотки. Зростання випуску продукції спостерігалося у добувній промисловості, виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, хімічній та нафтохімічній промисловості, машинобудуванні, у виробництві та розподіленні електроенергії.

Права цивільного подружжя на спадщину

Розглядаючи питання про можливість спадкування особами, які не перебувають у зареєстрованому шлюбі, слід виходити з того, що спадкування може здійснюватися за законом і за заповітом. У випадку, якщо спадкодавець залишив заповіт, за умовами якого все належне йому майно (або певна частина майна), права та обов'язки переходять у власність його цивільної дружини / чоловіка, то такий спадкоємець отримає свою частку в спадковій масі. Однак, у цій ситуації необхідно враховувати положення ст. 1241 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України), якими встановлено право на обов'язкову частку у спадщині малолітніх, неповнолітніх, повнолітніх непрацездатних дітей і непрацездатних батьків спадкодавця, незалежно від змісту заповіту.

Що робити, якщо в чеку і на вітрині різні ціни?

Кілька порад про те, що варто робити, коли ціна в чеку відрізняється від тієї, яку Ви побачили на вітрині.

По-перше, потрібно наполягати на тому, щоб Вам продали товар за тією ціною, на яку Ви розраховували.

Садівниче товариство інвалідів “Надія-3” заявляє про незаконне виділення земель 25 хмельничанам (документи)

zemlia3Члени садівничого товариства інвалідів "Надія-3" (Хмельницький) повідомили депутатів міської ради, що прокуратурою міста та області і відділом СДСБЕЗ зібрані матеріали для відкриття кримінальної справи щодо незаконної передачі у власність земельних ділянок 25 громадянам, які не були і не є членами садівничого товариства інвалідів "Надія-3".

Проблемні питання оподаткування операцій з відступлення права вимоги

pereustУ Податковому кодексі Україна оподаткування операцій з відступлення права вимоги супроводжується рядом проблем. Отже, розглянемо їх поступово.

Головна зміна, що з'явилася в Податковому кодексі України (далі - ПК України) щодо оподаткування операцій з відступлення права вимоги, пов'язані з визначенням даного поняття.

Правове регулювання договорів міни

minaПростим та елементарним здається на перший погляд все, що пов'язане з цим видом договірних відносин. Тим не менш, деякі питання варто прояснити. Окремо зупинимося на правовому регулюванні товарообмінних операції у зовнішньоекономічній діяльності, в якій цей вид зобов'язань застосовується найчастіше.

Выражение «депутат – слуга народа» снова становится сверхактуальным

deputatВыборы по партийным спискам, так и не сумевшие сложиться в работающую и понятную систему, родили, тем не менее, собственный феномен: «ток-шоу-демократию». Ее можно также назвать описательно: «ни одного повода поссориться пропущено не будет». Еще не было такого случая, чтобы заседатели ток-шоу, которых мы знаем в лицо и по фамилиям, говорили о том, как нам стать богаче, а государству – сильнее.

“У вас ще не біла зарплата, — тоді ми йдемо до вас!”

zpУ передвір'ї відкриття літнього сезону хмельницькі фіскальні органи започаткували масову ходу до кабінетів підприємців. Під своєрідним "паломництвом" слід розуміти завчасну сплату податків бізнесом, як мінімум, за три "мертвих" місяці. Хмельницька "жнивна кампанія" відбувається попри президентське табу та мораторій на фактичні перевірки малого бізнесу.

Буряк купує виборців цукерками і гривнями

pidkypДо дня Перемоги , 9 травня у Шепетівці ветеранам та членам спілки ветеранів роздавали подарункові набори (коробка цукерок у вигляді яєць, торбинка із 5 кг. цукру та 200 грн.) від потенційного кандидата в народні депутати по одномандатному округу №190 (центр округу – місто Шепетівка, до округу входять місто Славута ,Полонський, Славутський і Шепетівський райони), екс-голови Державної податкової адміністрації України Сергія Буряка.

Краплі ріки

kapliЯкщо і є сьогодні політично фригідні краї в Україні, то Хмельниччина до них явно не належить. Хоча, на перший погляд, і особливо бурхливих подій тут наразі немає: центральний Майдан Незалежності в обласному центрі, що, як вир, зазвичай стягує до себе всі протестні акції, нинішньої весни був не надто активний. Дисонували з довколишньою ліпотою хіба що намети, де, солідаризуючись із Юлією Тимошенко, тривалий час голодували активісти «Батьківщини», та пікети перед приміщенням обласної ради і обласної адміністрації, які час від часу виставляла «Свобода», підтримуючи громадянські протести.

Порядок оплати відпусток в Україні

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про відпустки» за час щорічної відпустки, а також додаткових і творчих відпусток працівникам виплачується заробітна плата. Причому її виплата повинна бути здійснена не пізніше, ніж за 3 дні до початку відпустки.

Порядок обчислення заробітної плати за час відпустки встановлюється Кабінетом Міністрів України (Постанова Кабінету Міністрів від 8 лютого 1995 року № 100).

Регіонали зірвали сесію Хмельницької міськради (списки прізвищ)

mrДепутати з фракції Партії регіонів та депутатської групи "За добробут хмельничан" (до неї ввійшли колишні бютівці – авт.) зірвали чергову 17 сесію Хмельницької міської ради. Під час реєстрації депутатів брало участь 26 карток з 41, які видали на руки.

"Ми беремо на себе відповідальність за зрив сьогоднішньої сесії. Ми вимагаємо від міського голови Сергія Мельника не принижувати депутатів і не розводити кумівство", - зазначила депутат міськради з ПР Оксана Кольгофер.

Як мера Хмельницького пошили в дурні

Як мера Хмельницького пошили в дурніПісля офіційної заборони грального бізнесу в Україні (травень 2009 року) він, як не дивно, продовжує квітнути буйним цвітом. Місця дислокації одноруких бандитів відомі як представникам влади, так і правоохоронним органам. Тільки от ніхто з них не наважиться перекрити кисень досить прибутковій справі, яка поза законом.

Кримінальна відповідальність щодо неповнолітніх

63904Відповідно до статті 22 Кримінального кодексу України до кримінальної відповідальності можуть бути притягнуті особи, яким на момент вчинення злочину виповнилося 16 років.

Неповнолітні у віці від 14 до 16 років підлягають кримінальній відповідальності за вчинення таких злочинів:

Про що слід пам’ятати, виїжджаючи у відпустку за кордон

palmДо календарного літа залишилося зовсім трохи, і багато хто, рахуючи дні, чекають довгоочікуваної відпустки. Зрозуміло, що більшість українців заздалегідь спланували, де і як провести заслужений відпочинок: хтось мріє про тишу дачі, хтось чекає не дочекається поїздки до Криму, а хтось, нарешті, зібрався виїхати за кордон. І якщо від відпустки, проведеної на дачі, неприємностей, крім поганої погоди, очікувати не доводиться, та й кримські 14 днів не такі вже непередбачувані, то з поїздкою за кордон можуть бути деякі складності. Отже, поговоримо про основні нюанси закордонної поїздки.

Судова влада і захист персональних даних

pasport3Дія Закону України "Про захист персональних даних" (далі - Закон) не поширюється на діяльність зі створення баз персональних даних (БПД) та обробці персональних даних у цих базах, здійснюваних фізичною особою виключно для непрофесійних особистих чи побутових потреб; журналістом - у зв'язку з виконанням ним службових чи професійних обов'язків; професійним творчим працівником - для здійснення творчої діяльності.

Відповідальність за використання праці найманого працівника без належного оформлення

bookЯкі штрафні санкції можуть бути застосовані до підприємства (і його посадовим особам) за неоформленого працівника?

Чинне на сьогоднішній день законодавство передбачає відповідальність за порушення вимог законодавства про працю (№ 9616 від 19.12.2011 року). Формулювання досить розмите і на практиці часто тлумачиться по-різному. 

Правові наслідки зміни імені та прізвища

pasportІноді обставини складаються так, що людині доводиться змінювати ім'я або прізвище. При цьому мало хто замислюється про юридичні наслідки таких змін. Адже в уявленні багатьох зміна прізвища або імені тягне лише отримання нового паспорта. Однак насправді це не завжди так. У деяких випадках зміна прізвища призводить до ряду інших правових наслідків.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...