Хмельниччина правова

Стягнення аліментів з особи, що перебуває за кордоном

sosНормативно-правовим документом який регулює стягнення аліментів за кордоном є Конвенція про стягнення аліментів за кордоном, укладена у м. Нью-Йорк 20 червня 1956 року. Для України Конвенція набула чинності з 19 жовтня 2006 року. На сьогодні сторонами Конвенції є 61 держава світу.

Новий КПК: адвокати даремно хвилюються, слідчим доведеться перевчатися, а з прокурорами можна буде домовитися

Новий КПК: адвокати даремно хвилюються, слідчим доведеться перевчатися, а з прокурорами можна буде домовитисяЗ моменту прийняття нового КПК пройшло чимало часу, були проведені численні конференції та круглі столи, проте громадськість все ще мало знає про те, що і наскільки зміниться в сфері кримінального судочинства. А тому не дивно, що чутки поширюються одна скоріше іншої. Мовляв, і порушити кримінальну справу тепер можна без відома підозрюваного, і прокурор буде мати необмежені повноваження, а адвокати зможуть дозволити собі далеко не все.

“Молочне прибирання” облдержадміністрації від “Свободи”

1Біля адмінспоруди №1 — Хмельницької облдержадміністрації — соратники Тягнибока влаштували карнавалізований пікет. Було все: бідони з молоком, активісти з красномовними гаслами на кшталт "Партія регіонів – молочна мафія", обурені до злості селяни, котрі за копійки продають молоко заготівельникам. Для кульмінації не вистачало живої корови, яку провідник свободівців краю Ігор Сабій загонить під робочий кабінет губернатора Василя Ядухи. Потім опускається завіса і невдоволених людей економічною політикою чинної влади ведуть під руки силовики у погонах.

Як оподатковуються дивіденди?

divДивіденди, виплачені фізичній особі обкладаються прибутковим податком за такими ставками:

- дивіденди, виплачені фізичній особі емітентом корпоративних прав - резидентом обкладаються прибутковим податком за ставкою 5% від бази оподаткування відповідно до п. 167.2 ст. 167, п. 170.5.3. ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПК України);

Як стати власником земельної ділянки після укладеного правочину?

zemljaОтже, Ви купили земельну ділянку, або Вам її подарували або Ви її обміняли. Що далі? Для початку, дайте відповідь на питання:

Як Ви вважаєте, чи являєтеся Ви вже власником земельної ділянки???

-          Так;

-          Ні;

-          Не зовсім;

-          А хто ж ще;

Порядок державної реєстрації зміни імені

no-nameОдним із особистих немайнових прав, що забезпечують соціальне буття фізичної особи, визначених Цивільним кодексом України, є право на ім'я. Нерозривно з ним пов'язано особисте немайнове право на зміну імені.

Фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім'я.

Державна реєстрація шлюбу з особами, засудженими до позбавлення волі

608-1Шлюб – це основа сім'ї. З правових норм, що регулюють порядок та умови його укладення, починається правове регулювання особистих немайнових та майнових відносин між подружжям.

Статтею 51 Конституції України проголошено, що шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї.

Реалізація права на об’єднання громадян: що необхідно знати для створення громадської організації

Реалізація права на об’єднання громадян: що необхідно знати для створення громадської організаціїСтаття 1 Конституції України зазначає, що Україна є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. Це ознаки країни, в якій панує закон, шанобливе ставлення до нього, де найвищою соціальною цінністю є людина, її життя, здоров'я, честь та гідність, де реально існує громадянське суспільство й реальна можливість реалізації своїх прав. Тому ми чітко повинні розуміти, що маємо гарантії в розвитку своєї особистості та Українського суспільства в цілому.

Анулювання свідоцтва платника ПДВ

Порядок анулювання реєстрації особи як платника ПДВ детально визначено розділом V «Податок на додану вартість» Податкового кодексу України, а також Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 7 листопада 2011 N 1394 (далі - Положення про реєстрацію).

Російська мова в статусі коханки

ros movaНа цьому тижні Партія регіонів спробує проштовхнути у Верховній Раді Закон про засади державної мовної політики — принаймні, фракція ПР наполягає на його невідкладному розгляді. Представники партії запевняють, що законопроект вже повністю допрацьований, схвалений Венеціанською комисією і придатний до використання. LB.ua проаналізував останню версію законопроекту, що буде представлена на розгляд народних депутатів і, цілком імовірно, прийнята.

На Хмельниччині регіонали “відкатали” схему а-ля Янукович

На Хмельниччині регіонали “відкатали” схему а-ля ЯнуковичНа перший погляд, не принципові проміжні вибори депутатів до Хмельницької обласної ради по 17 одномандатному мажоритарному виборчому окрузі з центром у Теофіполі, що відбулися 6 травня, довели просту закономірність: влада не те, що може експериментувати напередодні парламентських виборів, — вона зобов'язана це робити! І те, що "Карфаген мусить бути зруйнованим" за будь-якої ціни, стало лейтмотивом містечкової виборчої кампанії. Цю схему, як матрицю, (уже можна не сумніватися!) партія влади на Хмельниччині спробує накласти у день виборів до Верховної Ради України.

Виплата пенсій: терміни, стягнення, припинення

Виплата пенсій: терміни, стягнення, припиненняГучна пенсійна реформа, численні зміни, внесені до українського законодавства, що регулює пенсійні питання, і його неоднозначне трактування Пенсійним фондом України та судами, змушують задуматися навіть вітчизняних гуру юриспруденції. Що вже говорити про простих пенсіонерів, які не завжди можуть відрізнити нарахування пенсії від її перерахунку.

Сьогодні мова піде безпосередньо про порядок виплати пенсій.

Свідоцтво платника ПДВ: хто і яким чином може зареєструватися як платник ПДВ

Свідоцтво платника ПДВ: хто і яким чином може зареєструватися як платник ПДВВимоги щодо реєстрації та обліку осіб як платників податку на додану вартість регламентовані нормами Податкового кодексу України (далі – ПК України). Порядок проведення реєстрації особи як платника ПДВ та анулювання такої реєстрації детально визначено також Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженим наказом ДПА України від 22 грудня 2010 року № 978.

ПК України передбачений як обов'язковий, так і добровільний порядок реєстрації платників ПДВ.

Хто має встановити межу жадоби?

Хто має встановити межу жадоби?Можна зрозуміти голову Хмельницької ОДА Василя Ядуху, котрий, виступаючи на цьому засіданні, погрожував керівникам окремих райдержадміністрацій звільненням та дорікав народним депутатам облради, що вони не відстоюють інтереси людей, зокрема, у сфері оплати праці.

Адже заборгованість із виплати заробітної плати працівникам області в поточному році зросла, і станом на 1 березня 2012 року становила 18,3 мільйонів гривень, що на 6,1% перевищує рівень боргу кінця минулого року.

Хмельницький як джокер напередодні парламентських виборів

Хмельницький як джокер напередодні парламентських виборівЦентральна виборча комісія, яка ближче до дня "X", намалювала конфігурацію мажоритарних округів на парламентські вибори-2012, залишила інтригу для мешканців 260-тисячного Хмельницького, роздрібнивши його на дві частини. Обласний центр у помаранчеві роки стабільно давав перемогу Юлії Тимошенко (до прикладу, другий тур президентських виборів підтвердив, що за Тимошенко проголосувало понад 70% населення, за Януковича — 25%). Тим паче — на другий термін (2010 року) переобрано мером бютівця Сергія Мельника. Ці пазли, щонайменше, дають фору опозиційним силам, висмикнути з-під пильної уваги губернатора Василя Ядухи і Ко бажану перемогу.

Кабінет Міністрів пропонує усунути прогалини в Законі про захист персональних даних

Кабінет Міністрів пропонує усунути прогалини в Законі про захист персональних данихКабінет Міністрів України пропонує внести зміни в Закон України «Про захист персональних даних» і усунути прогалини, виявлені в ході застосування Закону з 1 січня 2011 року. Відповідний законопроект, який розробило Міністерство юстиції України, був схвалений 10 травня, на засіданні уряду.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, своїм законопроектом уряд запропонує Верховній Раді Україні конкретизувати механізми захисту персональних даних, які в чинному Законі виписані в більш загальний спосіб.

Як дізнатися про існування заповіту?

Як дізнатися про існування заповіту?10 липня 2010 року Україна ратифікувала Конвенцію про запровадження системи реєстрації заповітів. Порядок державної реєстрації заповітів у Спадковому реєстру був затверджений Постановою КМУ від 11 травня 2011 року № 491.

З цього моменту всі заповіти, а також їх зміни і скасування, підлягають державній реєстрації в Спадковому реєстрі.

Спадковий договір

Спадковий договірДосить невелика кількість українців знають, що крім успадкування за заповітом або за законом, майно може перейти до іншої особи після смерті власника на підставі договору, який називається спадковим.

Цивільний кодекс України у статті 1302 визначає спадковий договір як договір за яким одна сторона (набувач) зобов'язується виконувати розпорядження другої сторони (відчужувача) і в разі його смерті набуває право власності на майно відчужувача.

Звернення стягнення на частку майна поручителя у праві спільної сумісної власності

stiagУ зв'язку з правом кредитора пред'являти вимоги до поручителя, є ймовірність виділення його частки у спільній сумісній власності подружжя.

Досить часто зустрічаються ситуації, коли при отриманні кредитів у банках або кредитних спілках в якості поручителів виступають треті особи. Дані особи беруть на себе відповідальність відповідати всім своїм майном у разі невиконання позичальником своїх зобов'язань за кредитним договором.

Купівля-продаж авто за дорученням: варто чи ні?

Купівля-продаж авто за дорученням: варто чи ні?"Купити за дорученням", "продати за дорученням" - це одні із тих помилок громадян, що призводять до несподіваних і аж ніяк не приємним наслідків. Сьогодні багато охочих придбати або продати автомобіль з метою економії часових та грошових ресурсів "продають-купують" машину, оформивши видачу генеральної довіреності, як і належить, засвідченої у нотаріуса.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...