Хмельниччина правова

У Шепетівці приміщення лікарні незаконно здали в оренду

medicНа незаконні дії Головного лікаря центральної районної лікарні м.Шепетівки Хмельницької обл. В. М. Полішука. Ми, лікарі Шепетівської ЦРЛ,обурені на незаконні дії нашого головного лікаря, а саме: своєвольне раздання майна лікарні «своїм людям». Чому без нашого відома віддають в «оренду» державне майно лікарні?

Губернатор Хмельниччини заплющує очі на факти тиску обласних чиновників на бізнес

fishПрацівники "Хмельницькрибгоспу" за три роки склали понад 30 звернень до голови області. У них — скарги з фактами свавілля та доказами безкарного перевищення службових повноважень із боку районного керівництва, посадових осіб районної та обласної держадміністрацій. Більшість звернень залишилися без відповіді.

Правові наслідки невиконання кредитних зобов'язань

procent«Кредит за 1:00 годину без довідки про доходи, застави та поручителів!» Всі ми кожен день бачимо безліч подібних пропозицій в транспорті, на рекламних щитах, на дошках оголошень. Юристи нашої фірми настійно не рекомендують користуватися послугами подібних контор, оскільки їх діяльність не врегульована на законодавчому рівні, і навіть самий маленький кредит, оформлений в таких організаціях, може обернутися великою проблемою ...

Перешкоджання роботі журналістів ТВі на Хмельниччині

journalistsМісцеве чиновництво на Хмельниччині, мов вогню, боїться прозорості під час розгляду важливих земельних питань, за якими, вочевидь, приховано особисті інтереси регіональних князьків. Так, 12 червня 2012 року Олександр Романенко, селищний голова райцентру Стара Синява Хмельницької області, перешкоджав роботі журналістів ТВі, які висвітлювали засідання бюджетної комісії селищної ради Старої Синяви.

Договір завдатку: правова природа, форма, істотні умови

zavdatokЗавдаток є одним з найпоширеніших способів забезпечення зобов'язань а також одним з видів забезпечення виконання зобов'язань за договором. Сам по собі завдаток визначений Цивільним кодексом України як грошова сума або рухоме майно, що видається кредиторові боржником у рахунок платежів, належних з нього за договором, на підтвердження зобов'язання і на забезпечення його виконання.

Відпустка у зв'язку з навчанням і здачею іспитів

navchanniaВідпустка для навчання надається як тим працівникам, які навчаються в середніх навчальних закладах, так і учням професійно-технічних та вищих навчальних закладів, а також аспірантам. Її тривалість встановлена Законом України «Про відпустки».

Так, працівникам, які здобувають загальну середню освіту в середніх загальноосвітніх вечірніх (змінних) школах, класах, групах з очною, заочною формами навчання при загальноосвітніх школах, надається додаткова оплачувана відпустка на період складання:

Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"

obЗ першого січня 2013 року набуде чинності новий Закон України "Про громадські об'єднання" (№ 4572 від 22.03.2012 р.), який визначає принципи права на об'єднання, гарантованого Конституцією та міжнародними договорами України. Цій події передувала інтенсивна підготовка. Так, з 2005 року всі уряди України щорічно брали на себе договірні зобов'язання перед Радою Європи та Європейською Комісією розробити новий закон про право на об'єднання. У 2007 і 2008 роках Кабінет Міністрів подавав відповідні законопроекти, але обидва були відкликані через зміну уряду.

10 способів, у які влада маніпулює народом

atПереклад з іспанської Rebelion, на основі робіт американця Хомського - а способи дуже нагадують Україну. Наприклад, відволікання уваги від відсутності покращення за допомогою бійок за мову, від міжнародної ізоляції - терактами у Дніпропетровську. Все як з нас списано.

Ноам Хомський склав список "10 способів маніпулювання" за допомогою, зокрема, засобів масової інформаціі.

Продаж кредитних автомобілів

carСьогодні продаж кредитних авто – нерідкісне явище, адже не так давно, років три назад, до так званої «кризи», купівля товарів в кредит була вельми поширеним способом придбання майна. Фінансові установи з'являлися майже на кожній вулиці та надавали грошові кошти на будь-що у розмірі та на умовах, встановлених договором, під відсотки. І, мабуть, лідером покупок в кредит були автомобілі. Пам'ятається, банки навіть почали вже надавати кредити на автомобілі без першого внеску... Через що сьогодні маємо переповнені стоянки з конфіскованими заставними автомобілями. Тому тема продажу авто, взятих у кредит, є досить актуальною.

Новий порядок проведення перевірок магазинів та ресторанів

hz28 травня 2012 року набув чинності новий Порядок проведення перевірок суб'єктів господарювання у сфері торгівлі та послуг, в т. ч. ресторанного господарства, якості продукції, додержання обов'язкових вимог безпеки продукції, а також дотримання правил торгівлі та надання послуг (мова йде про однойменний наказ Мінекономіки № 10 від 7 березня 2012р. - далі - Наказ № 10). Розберемося, що нового з'явилося у Порядку і чи позначиться це на згаданих суб'єктах господарювання.

Відпрацювання при звільненні з роботи

workТакого поняття як «обов'язкове відпрацювання перед звільненням з роботи» в трудовому законодавстві немає. Разом з тим, працівник, з яким трудовий договір укладено на невизначений термін, має право розірвати його в будь-який момент, попередивши про це роботодавця за два тижні. Ці два тижні зазвичай і називають «обов'язковим відпрацюванням», хоча, насправді, це час, який дається роботодавцю на пошук підходящої заміни працівнику, який звільняється. Працівник протягом цих двох тижнів також може передумати, і якщо після закінчення строку попередження він продовжує працювати і більше не вимагає розірвати трудовий договір, роботодавець не має права його звільнити, крім випадків, коли на місце працівника вже запрошений інший працівник, якому не може бути відмовлено в укладенні трудового договору.

Нетішинські сесії міняють стиль залежно від “погоди”

netishinСудячи з останніх подій, складається враження, що в Нетішині розпочалася політична криза. З невідомих причин щоразу менше депутатів з'являється на нетішинських сесіях. З цього приводу містом ходять різні версії. Одні кажуть, що не наші обранці виконали дане їм замовлення зняти мера, отримали го¬норар, а тепер лежать десь на Гаваях чи на Кіпрі і ніжаться на сонечку. Є й інша версія — місцевих слуг народу загриз¬ла совість, що стільки збитків громаді наробили. то тепер їм соромно на люди висовуватися.

Перелік товарів, що не підлягають обміну та поверненню

znakСтаттею 9 Закону України «Про захист прав споживачів» передбачено право споживача обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний, якщо куплений товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути використаний за призначенням. Обмін можливий протягом 14 днів, не враховуючи дня покупки, якщо триваліший строк не оголошений продавцем. Обмін товару проводиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики та розрахунковий документ, виданий продавцем разом з товаром. Якщо на момент обміну потрібного товару немає у продажу, споживач має право розірвати договір купівлі-продажу та одержати назад гроші.

З ким залишаються діти після розлучення?

child2Як би не удосконалювалося законодавство, деякі питання людського буття вирішуються в більшій мірі під впливом емоцій, ніж за законом. Це відноситься і до суперечок про визначення місця проживання малолітніх дітей - з ким із батьків після розлучення буде проживати гаряче улюблене чадо. Спробуємо з'ясувати, які ж чинники впливають на визначення судом місця проживання дитини як після розлучення батьків, так і при їх роздільному проживанні.

Всьо для тєбя, або Як хмельницькі діти намагалися вгодити Президенту

mr.yaУ Хмельницькому таки грандіозно відзначили Міжнародний день захисту дітей. Для цього довелося добряче потрусити партійну касу Партії регіонів, аби простимулювати таланти юного покоління (за підрахунками одного з бонз, витрачено декілька тисяч гривень). Посеред робочого дня напроти облдержадміністрації відбувалися розваги: конкурс дитячих малюнків на асфальті, сольні номери молодих артистів, колективні виступи. Все це подали під блакитним ковпаком "Будуємо нову Хмельниччину разом!"

Для спрощення підприємницької діяльності Уряд пропонує скасувати подання паперових витягів з Реєстру юросіб та фізосіб-підприємців

docКабінет Міністрів пропонує спростити започаткування підприємницької діяльності, скасувавши вимоги щодо обов'язкового подання суб'єктами господарювання органам державної влади паперових виписок та витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Відповідний проект закону, який розробляло Міністерство юстиції, Уряд ухвалив 31 травня під час засідання Кабінету Міністрів.

Податкова соціальна пільга

hrnДосить часто у громадян виникає запитання: чи має право на податкову пільгу батько, який має двох дітей до 18 років і одну дитину-інваліда, якщо такою ж пільгою користується і мати? Своєю відповіддю спробуємо внести ясність.

Платник податку, який утримує дитину-інваліда, має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150 % загальної податкової соціальної пільги на кожну таку дитину віком до 18 років (абз. «б» пп. 169.1.3 ПК України). У 2012 році розмір такої податкової соціальної пільги становить 804,75 грн. (536,50 грн. х 150 % : 100).

МММ у Хмельницькому припинив виплачувати гроші

mmmХмельницьке відділення МММ офіційно заявило про тимчасове припинення виплат, повідомляє gazeta.ua.

"Після вчорашньої інформації різко збільшилася кількість охочих негайно вивести свої гроші, - пояснив десятник Хмельницької філії МММ. – Звичайно це вдарило по компанії. Кількість бажаючих вивести кошти збільшилася до 40%. Тому ми припиняємо виплати до 15 червня".

Фізичній особі внаслідок заподіяння шкоди її здоров'ю за рішенням суду підприємством виплачено суми відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди.

Як оподатковуються податком на доходи фізичних осіб зазначені суми?

molotokЗагальні положення про відшкодування шкоди, зокрема шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, визначено главою 82 Цивільного кодексу України, ст. 1166 якої встановлено, що шкода, завдана каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи внаслідок непереборної сили, відшкодовується у випадках, установлених законом.

Платник податків може безпосередньо впливати на результати перевірки та їх реалізацію

podatokРеформування податкової служби відбувається сьогодні в площині не лише зміни структури податкових органів, а й налагодження неупереджених відносин між ревізорами та платниками податків.

Проведення документальної перевірки платника з питань правильності визначення ним податкових зобов'язань у деклараціях і звітах є однією із складних процедур, результати якої залежать від багатьох об'єктивних і суб'єктивних факторів.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...