Хмельниччина правова

ПРОВЛАДНА ГРУПА “ВБИЛАСЬ У ПІР’Я”. Позиції зміцнились за рахунок сателітів і частково флюгерів

deputat 3Остання 29 сесія показала, що не така вже й чисельна прокладна група "За рідне місто", обрісши поплічниками та хиткими елементами з інших партій вправно досягає своєї мети, протягуючи на сесіях шкурні питання. Набрати, хоч у натяжку, але 21 голос вже не складало для них проблеми. "Поспішне скликання 29 (позачергової) сесії Нетішинської міськради (рішення сек­ретар ради підписав 18червня, а сесія відбу­валася 20 червня) є продовженням це­ментування міста атомників Партією ре­гіонів, - пише на своєму блозі відомий журналіст В.Тараненко. - Маючи у раді трьох регіоналів із 40, біло-блакитні фак­тично узурпували роботу самоврядного органу, відвівши роль весільного генерала бютівському "спікеру" М.Степаненку" Це незаангажований погляд збоку!

Як бачимо з останніх сесійних подій, з регламенту ради сформована більшість на­магається зробити помело, якимрозмрує у той бік, в який підказують корисливі об­ставини. Зручною звичкою вже стало не- винесення питань на розгляд профільних комісій. Самі депутати щораз стають непот­рібними, а виконавча влада, прикормивши депутатську більшість, використовує лише їхнє механічне підняття рук. Не хочуть, вид­но, обранці включити сіру речовину й по­думати, для чого господар відгодовує сви­ню. Якби задумались, то одразу зрозуміли б, яка їхня місія. Але думати немає чим, бо той, кого добряче перегодували, здатний лише подрімати, а коли прокинеться, йому знову кинуть свіжу порцію попкорну, а там, де треба, і ногою притупнуть. Мало при­ємного в такій картині, але на початку пе­ред кожним стояв вибір: прийняти лик свині чи залишитися людиною.

Вперто не чує більша частина депутатсь­кого корпусу криків відчаю тих, хто пред­ставляє сьогодні опозицію - на останній сесії С.Войпок назвав такі відчайдушні вис­ловлювання "сотрясєнієм воздуха". А О.Вознюк, напевно, забувши про те, що він поки ще депутат, називає міський бюджет "прірвою" та просуває розроблені під себе і собі подібних проекти рішень про зміни у статуті комунальних підприємств та про розподіл орендної плати комунальних підприємству розрахунку 70 і 30 на користь КП. Ось так добро громади, а точніше, його залишки, стрімко переходять у приватну власність депутатів, звісно, під пильним наглядом тих, хто дав їм можливість пасти­ся на народних ланах Відтепер і начальник ЖКО безперешкодно звільнятиме робіт­ників, а якщо потрібно, набиратиме своїх. Люди поповнюватимуть ряди безробітних і ніхто цьому не зарадить. Невипадково ос­таннім часом у владців коронними стали фрази про "годування ротів" і т.ін. Кожен нетішинець може побачити в Ютубі відео 29 сесії, на якому тріумфувала закормлена більшість, коли набрала, головним чином завдяки депутату-священику В.Федотову потрібний 21 голос для призначення ди­ректором "Торгового центру" з ганьбою вигнаного з "Фронту змін" депутата О.Вознюка. Залу накрили аплодисменти - значно гучніші за ті, що належали матерям-берегиням, котрі виростили і сумлінно ви­ховали по п'ятеро і більше дітей. Така в тих, кого ми обрали, сутність. Такий менталі­тет. Дивлячись на все це шоу, частина опо­зиціонерів не дочекалася закінчення сесії із вигуками "Призначили зрадника!" зали­шила залу засідань.

Дійшло до того, що окремі з обранців створюють на сесії атмосферу бандитського сходняка, користуючись жаргоном і зверненням один до одного на "ти". "Гена, дай мені слово", - каже до Г.Вагнера значно молодший за нього О.Вознюк і зала заливається гучним реготом. Яскраво вираженою стає на се­сіях і неповага до української мови - російськомовний депутат дозволяє собі закиди на кшталт, "говоритиму мовою, якою захочу, а чи зрозуміє мене держава - її проблеми".

"Балаган", - назвала те, що відбувається на сесії звичайна мешканка міста, - жінка, йдучи додому, ділилася враженнями співрозмовнику по телефону. Але думка виборців наших депутатів, судячи з усього, не цікавить. Частину задуманого вони вже протягнули. Залишилося таким же мето­дом зібрати голоси за передачу трьох гек­тарів землі на пляжі В.Соснову, призначи­ти П.Скакуна першим заступником мера і зняти з голів комісій незручних депутатів В. Преподобного і В.Бойка. Це те, що поки що не вдавалось. Але з'являться і свіжі пи­тання, які, швидше за все, знову будуть виставлені "перед фактом".

Іван Небайдужий,

газета "Пост громадського контролю".

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Інші новини

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Екс-голові РДА Сажієнку присудили 9,6 років позбавлення волі за хабар
    не відомий
    Хабар Сажієнко не одержував - це все не правда. А вимагаd хабар Чайка разом з прокурорами обласними і ...

    Детальніше...

     
  • Представник українського козацтва звинувачує Ксенжука у співпраці з комуністами
    Воха - це Ксенжук
    Воха - це Ксенжук

    Детальніше...

     
  • Представник українського козацтва звинувачує Ксенжука у співпраці з комуністами
    Сергій Скоробогатий
    Да а надіявся що хтось прокоментує мої слова на УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ, а не на "лядському" москальському "язику".

    Детальніше...

     
  • Представник українського козацтва звинувачує Ксенжука у співпраці з комуністами
    воха
    Бред человека, измученного жарой.

    Детальніше...

     
  • Тиха ненависть, що рве береги
    це просто жах
    в умовах повної дергадації влади, на жаль деградує, і дуже сильно деградує журналістика. Людина пише ...

    Детальніше...