Хмельниччина правова

Ще раз про медичну оптимізацію

medРезультати реформування галузі охорони здоров'я України протягом 2010-2011 років довели печальну закономірність: у середньому шість-сім місяців три профільні міністри мали можливість "різати по живому". Далі їх чекало знеславлення та гучний брязкіт дверми, що синхронно супроводжувався указом глави держави про звільнення некомпетентного міністра.

На выборах заработают семейные подряды

viborИнтернет-издательство «Комментарии» разузнали, кого Банковая утвердила в депутаты в Хмельницкой и Винницкой областях

Ранее «Комментарии» уже писали о том, как власть собирается продвигать своих кандидатов по мажоритарным округам в Киевской области, а также в Волынской и Ровенской областях. На очереди – Подолье.

Как сообщили «Комментариям» источники в Винницкой области, курировать мажоритарщиков в этом регионе будет лично губернатор области Николай Джига. Несколько слов о кандидатах, представляющих власть.

Пасьянс губернатора Ядухи

cardsНевимушено, але впевнено у життя Хмельницької області влилася Московська регіональна громадська організація "Земляцтво вихідців з Хмельницької області" Російської федерації. Сюди входять поважні люди, котрі колись народилися на Хмельниччині, а нині займають не останні державні або підприємницькі щаблі у сусідній державі. Проте губернатор Ядуха якось дуже самовпевнено заявив про не бажання облдержадміністрації мати діло із земляками. "Ми не підписували ніяких угод щодо залучення інвестицій із московським земляцтвом вихідців з нашої області. Є підписана з Урядом Московської області угода про співробітництво. А земляки наші щиро пропагують перспективи Хмельниччини, розказують про цей чудовий край...

Пане Президенте, купіть літак!

airbusТа й не коштує він дев'яносто мільйонів доларів. Пане Президенте, ви обіцяли рік тому придбати зовсім інший літак. І значно дешевший. Всього за десять тисяч гривень. Пам'ятаєте, Ви такий замовляли хлопцю зі Старокостянтинова на Хмельниччині ще рік тому, коли вперше у столичному Палаці дітей та юнацтва відвідали виставку "Країна юних майстрів".

Микола Катеренчук: “У Партії регіонів “Сильна Україна” почуватиметься, як невістка у чужій сім’ї”

KaterenchukПолітичне "харакірі" дітища Сергія Тігіпка відбулося на найвищому рівні та в помпезній обстановці. 17 березня партія "Сильна Україна" прийняла тверде рішення зійти з власної орбіти і розчинитися у рядах Партії регіонів. Якщо відверто, то "час X" Сергій Леонідович постійно переносив на невизначену дату, при цьому продовжуючи вести посилені торги з партією влади.

"Весна переможе", — свого часу стверджувала Юлія Тимошенко, до речі, з якою встиг попрацювати й лідер "сильних українців". Для пана Тігіпка поки що зарано говорити про весняний фарт. Попереду важка виборча кампанія, на яку регіонали націлилися з піднятою головою, і вже очевидно долучатимуть до цієї роботи заржавілі багнети "Сильної України".

Оподаткування доходу, отриманого від продажу нерухомого майна.

Оподаткування доходу, отриманого від продажу нерухомого майнаУ зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України у багатьох громадян виникають питання стосовно оподаткування доходу, отриманого від продажу нерухомого майна.

Тому спробуємо роз'яснити питання, які найбільше хвилюють громадян:

Чи усі доходи громадян з продажу нерухомого майна підлягають оподаткуванню?

Хмельниччина погналася за іноземними інвестиціями

f0На цю подію керівництво Хмельницької облдержадміністрації давно чекало. Приймати на Поділлі іноземних делегатів з п'яти європейських країн (Румунії, Хорватії, Польщі, Росії і Білорусії) — не лише велика честь, а й перше іміджове враження для потенційних інвесторів. Адже нині Хмельниччина фактично залишається напівдотаційною областю, яку змушений утримувати та всіляко фінансово субсидіювати державний бюджет.

Спілка журналістів Хмельниччини відійшла родині Ядухи

Спілка журналістів Хмельниччини відійшла родині ЯдухиСкажете, що поняття "свобода слова" і прізвище Ядуха взаємопов'язані? Таки-так! Минулої п'ятниці в обласній організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) відбулася добровільна передача влади на користь рідного дядька губернатора області Йосипа Ядухи. Стомлений п'ятирічною роботою колишній керівник організації Микола Шокало відмовився від повторної боротьби за крісло, не залишивши спілчанам вибору. А кандидатура володарки золотого пера Світлани Кабачинської не склала конкуренції для пана Ядухи.

Додаткові відпустки батькам, які мають дітей

Додаткові відпустки батькам, які мають дітейПраво на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також ті громадяни України, які працюють за трудовим договором у фізичної особи, це зокрема передбачено ст. 45 Конституції України, а саме: кожен, хто працює, має право на відпочинок.

Право отримати землю має кожний?!

Право отримати землю має кожний?!На сьогоднішній день, згідно з чинним законодавством, кожен громадянин України має право на безкоштовне виділення земельної ділянки. Проблема в тому, що про саму процедуру безкоштовного виділення земельних ділянок мало хто знає.

Право громадян України безкоштовно здобувати в приватну власність земельні ділянки із земель державної та комунальної власності передбачено ст. 14 Конституції України та ст. 116 Земельного кодексу України.

Карта поляка: шлях до Європи чи засіб тиску?

Карта поляка: шлях до Європи чи засіб тиску?Не дивлячись на поширення в сучасному світі глобалізаційних процесів, питання національної самоідентифікації для більшості країн залишаються пріоритетними. Більшість з них намагаються вирішувати їх цивілізованим шляхом, однак деякі, з імперськими амбіціями, дедалі частіше звертають свої погляди в бік сусідніх держав. Бажання бути імперією за чужий рахунок доводить багатьох до неадекватної політики. Протягом останніх років набули поширення так звані «національні карти»: на території країн колишнього СРСР впроваджуються «карти поляка», працює над запровадженням аналогічного проекту Росія, свій етнос, який проживає на території Румунії, обробляє «картами угорця» сусідня Угорщина.

МВС: Державна служба із боротьби з економічною злочинністю може порушувати звичайний режим роботи підприємства

Державна служба із боротьби з економічною злочинністю може порушувати звичайний режим роботи підприємстваУ листі від 30.01.2012 р. № 1289/Чн МВС дало роз'яснення щодо законодавчих норм, які регулюють порядок проведення перевірок Державною службою по боротьбі з економічною злочинністю (ДСБЕЗ).

Міністерство підкреслило, що підрозділи ДСБЕЗ не виконують функцію державного нагляду в сфері господарської діяльності й не проводять планові й позапланові перевірки суб'єктів господарювання, тому що відповідно до Закону "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" у них відсутні такі повноваження.

Лихий поплутав, або Чому регіонали Хмельниччини перетворюють сесію в балаган?

Чому регіонали Хмельниччини перетворюють сесію в балаган?Депутатська палітра Хмельницької обласної ради поступово набуває рис згущення фарб. Художник (він же голова облради) Микола Дерикот не впевнено тримає у руках пензля, аби блискавично розрядити ситуацію на сесійному мольберті. Така картина "маслом" дуже вигідна губернатору Василю Ядусі, який досі серед "більшовиків" ради залишається авторитетом. Звідси — броунівський рух місцевих бютівців, котрі один за одним перебігають до провладної депутатської групи "Будуємо Хмельниччину разом" (вона нараховує 70 "багнетів" зі 104 присутніх).

Відчуження майна за участю малолітніх та неповнолітніх осіб

Згідно статті 6 Сімейного кодексу України правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття. Малолітньою вважається дитина до досягнення нею чотирнадцяти років. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

Як передбачено статтею 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей» від 2 червня 2005 року №2623-IV, держава охороняє і захищає права та інтереси дітей під час вчинення правочинів щодо нерухомого майна. Неприпустиме зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час вчинення будь-яких правочинів щодо жилих приміщень.

Порядок державної реєстрації шлюбу іноземних громадян та осіб без громадянства в Україні

Форма і порядок укладення шлюбу в Україні між громадянином України та іноземцем або особою без громадянства, а також між іноземцями або особами без громадянства визначаються правом України, що передбачено статтями 55 та 56 Закону України "Про міжнародне приватне право". Реєстрація шлюбу з іноземцями має особливості правового регулювання у зв'язку з необхідністю перевірки законності перебування цих осіб на території України, підтвердження їх сімейного стану та врахування умов дійсності поданих ними документів.

Поділ "іпотечної" квартири: аналіз судової практики

Мало хто може дозволити собі купити житло, заплативши за нього відразу, та ще й власними коштами. Тому багато сімей купують квартири на умовах іпотечного кредитування. Правда, якщо між подружжям розлад і справа йде до розірвання шлюбу, таку квартиру доведеться ділити в судовому порядку. Ще б пак - спробуйте самостійно з'ясувати: де чия частка, і хто буде продовжувати виплачувати кредит?(!) Та ще й банки-іпотекодержателі масла у вогонь підливають: мовляв, квартира в заставі, тому ділити її не дозволяємо. От і залишається єдиний шлях вирішення іпотечних проблем - похід до суду!

Майнові права на об’єкт незавершеного будівництва: «за» і «проти»

Майнові права на об’єкт незавершеного будівництваОстаннім часом широко застосовується схема фінансування будівництва житла, при якій з покупцем укладається договір купівлі-продажу майнових прав на нерухомість, будівництво якої здійснює продавець. Чи законна така схема? І які ризики існують для покупця?

Перш за все розберемося, що ховається під терміном «майнові права». Майнові права - це суб'єктивні права учасників правовідносин, пов'язані з володінням, користуванням і розпорядженням майном, а також з тими матеріальними (майновими) вимогами, які виникають між учасниками правовідносин у зв'язку з розподілом цього майна і обміном. Простіше кажучи, під майновими правами можуть матися на увазі будь-які права на майно, відмінні від права власності.

Виконавчий напис нотаріуса

pictureЗважаючи на те, що у зв'язку з фінансово-економічною кризою в країні продовжує зростати кількість так званих «проблемних кредитів», відсоток несплати за кредитними договорами значно зріс, кількість неповернутих вчасно позик переросла поріг допустимого, і така ситуація спонукає банки до застосування більш швидких та дієвіших способів стягнення з боржників заборгованості за кредитними договорами, і одним із таких способів є вчинення виконавчого напису нотаріусом.

Феодалізм у Городку: земля розійшлася по родинах

Феодалізм у Городку: земля розійшлася по родинахВ українській художній літературі кінця XIX століття є яскравий прототип нинішніх чиновників, котрі схильні до легкої наживи — Герасим Никодимович Калитка. Якщо пам'ятаєте, то цей добродій з комедії "Сто тисяч" І. Карпенка-Карого загорівся ідеєю-фікс: маючи 200 десятин землі, всі свої сили покладав на те, щоб збільшити свої володіння. Він мріяв: "Їдеш день — чия земля? Калитчина! Їдеш два — чия земля? Калитчина! Їдеш три — чия земля? Калитчина! Диханіє спирає".

Льодяники для виборців

liodСвого часу анонсовані два десятки президентських реформ від Віктора Януковича потерпіли гучне фіаско. "Існує досить серйозна проблема, і, на жаль, доводиться це визнавати, ми поки що не відчуваємо, що реформи істотно впливають на якість життя людей", — дуже болісно вичавив із себе гарант Конституції на засіданні Ради регіонів 21 лютого цього року. Сказавши "А", Віктор Федорович мав би озвучити запасний план "Б".

О диво! Першими, хто дізнався про благі наміри глави держави стали видатні жінки України. Їм "по секрету" учора було сказано про прихід "дуже серйозної соціальної програми".

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

Купить Игристое Вино в Алматы 51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...