Хмельниччина правова

Штрафні санкції

Штрафні санкціїРозділ про штрафні санкції в договорах між контрагентами завжди обговорюється деталізовано і з великою увагою. Якщо договір містить декілька етапів виконання зобов'язання, що передбачає, як правило, значний строк виконання зобов'язання, яке є предметом договору, або за виконання зобов'язання має бути сплачена значна сума - це означає що штрафні санкції за договором будуть деталізовані, при чому розміри встановлених санкцій будуть слугувати стимулом для виконання зобов'язання у встановлені договором строки.

Роз’яснення щодо плати за землю для фізичних осіб

Роз’яснення  щодо плати за землю для фізичних осібПодатковим кодексом України встановлено, що земельний податок — це обов'язковий платіж, який, як і раніше, справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), та постійних землекористувачів (пп. 14.1.72 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України).

Власники земельних ділянок — це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до законодавства набули право власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно (пп. 14.1.34 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України).

Право на доступ до інформації як елемент правового статусу особи

Право на доступ до інформації як елемент правового статусу особиПраво на доступ до інформації є конституційним правом людини, яке передбачене і гарантоване статтею 34 Конституції України, а саме, право кожного на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань; право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб на свій вибір.

Юридичні тонкощі укладення договору оренди житла

Юридичні тонкощі укладення договору оренди житлаНа сьогоднішній день у великих містах, одним з найбільш поширених договорів є договір оренди житла. Незважаючи на це, практика показує, що ні орендар, ні орендодавець добре не уявляють, що в цьому договорі має бути відображено. Функції складання такого важливого документа зазвичай беруть на себе ріелтори, які мало розбираються в юридичних тонкощах договірних відносин. Та й у договорі на одну сторінку, який брокери готують, в орендодавця зазвичай купа прав, а в орендаря - лише обов'язки вести себе настільки добре, щоб не бути вигнаним з житла в будь-який зимовий день.

На допомогу спадкоємцю: що робити, якщо нотаріус відмовляється «видавати» спадщину

На допомогу спадкоємцю: що робити, якщо нотаріус відмовляється «видавати» спадщинуВи прийшли до нотаріуса отримати спадщину, а він каже, що не буде вам її оформляти. В такому випадку, потрібно не тільки вимагати Постанову про відмову у вчиненні нотаріальних дій, а й важливо бути готовим до такого повороту подій і визначитися, що робити далі.

По-перше. Найактуальніший варіант - звернутися до іншого нотаріуса.

Якщо спадкодавець помер після 1 червня 2009р., не обов'язково йти тільки в державну нотаріальну контору, Ви можете вибрати будь-якого нотаріуса, як державного, так і приватного.

Порядок відпусток у зв'язку з вагітністю, пологами і для догляду за дитиною

Порядок відпусток у зв'язку з вагітністю, пологами і для догляду за дитиноюНадання жінкам відпустки у зв'язку з вагітністю, пологами і догляду за дитиною передбачено статтею 179 КЗпП України. Це право мають усі співробітниці незалежно від займаної посади і характеру роботи.

Так, вагітним жінкам надається оплачувана відпустка тривалістю 70 днів до пологів і 56 після (в разі народження 2 і більше дітей або ускладнених пологів - 70 днів після). Загальна тривалість такої відпустки становить 126 або 140 днів відповідно. Вона надається жінкам повністю незалежно від кількості днів фактично використаних до пологів.

Що робити, якщо банк «вкрав» депозит?

Що робити, якщо банк «вкрав» депозит?Погодьтеся, в Україні, на відміну від США і європейських держав, повідомлення про пограбування банків, скоєних грабіжниками в масках, з'являються не так уже й часто. Але добробут вітчизняних вкладників, які відкривають депозитні рахунки, як виявляється, залежить і від порядності співробітників банків. Десятки українців піддаються пограбуванням, що називається, серед білого дня. Причому "нальотчикам" не потрібні ні маски, ні пістолети - їх єдиною зброєю є бейджик, що інформує про ім'я і посаду банківського службовця.

Скульптура губернатора Ядухи не склала іспит зимою

Скульптура губернатора Ядухи не склала іспит зимоюВізитівка Хмельниччини, монументально-скульптурна композиція "Віра. Надія. Любов", що задумувалась на віки, після лютих морозів почала втрачати свій естетичний вигляд. Просто незрозумілі речі стали коїтися: на "тілі" скульптури виступили іржаві "шрами", а загальний вигляд монументу, з білого, набув жовто-коричневого, як у покійника. Що ж насправді сталося з твором мистецтва, у який обласна влада освоїла близько 5 мільйонів гривень?

Позбавлення волі і право на спілкування

Позбавлення волі і право на спілкуванняУ суспільній свідомості вже настільки міцно закріпився образ "міліцейського свавілля", що часто, навіть цілком законні, хоча і вельми жорсткі, дії співробітників правоохоронних органів сприймаються як черговий його прояв. До того ж це прекрасно уживається з іншим поширеним штампом про повну безправність будь-кого, хто з тих чи інших причин потрапив у фокус уваги правоохоронців.

Чи буде покараний голова Хмельницької облради, який захищає депутатів-“кнопкодавів”?

derykot2Прецедент, що трапився з головою Хмельницької обласної ради, членом Партії регіонів Миколою Дерикотом на останній позачерговій десятій сесії 19 квітня, одержав продовження. Нагадаємо, що тоді місцевий "спікер", наче зірвався з ланцюга, видав на-гора: "Нині у законодавстві немає норми, яка б забороняла депутатам голосувати за інших депутатів під час сесій. Якщо б такий закон був, то, відповідно, це питання не стояло на порядку денному у Верховній Раді. Таким чином, хотів би побачити, хто покаже мені такий закон", — сказав він.

Виділення права користування з права власності та внесення його в статутний фонд

voprosЗгідно ст. 317 ЦКУ зміст права власності складається з трьох «складових»: права володіння, права користування і права розпорядження майном. Можливість відчуження права власності ні в кого сумнівів не викликає, а от відчуження права користування окремо від права власності стало предметом дискусії. Спробуємо розібратися, чи може юридична особа виділити зі свого права власності право користування цим майном і внести його в статутний капітал іншої юридичної особи (ТОВ).

На цей рахунок існує кілька думок.

Бої за вотчину нардепа Кравчука

Бої за вотчину нардепа КравчукаТест для об'єднаної опозиції Хмельниччини настане не 28 жовтня, коли списи кандидатів до ВР схрещуються у мажоритарних округах, а набагато раніше — 6 травня. Цього дня заплановані проміжні вибори депутатів до обласної ради по 17 одномандатному мажоритарному виборчому окрузі з центром у Теофіполі. Місцевий електорат намагатиметься знайти заміну покійному депутату облради від фракції ВО "Батьківщина", головному хірургу Теофіпольського району, Володимиру Кухаруку, який 4 червня 2011 року передчасно пішов з життя. Для бютівців ця подія матиме певні наслідки.

Як отримати у власність нерухомість, на яку спадкодавець не оформив правовстановлюючі документи?

Як отримати у власність нерухомість, на яку спадкодавець не оформив правовстановлюючі документи?З прийняттям Цивільного кодексу України і закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" закладено фундамент єдиної державної системи реєстрації прав на нерухомість. Це сприяє більш ефективному захисту прав власників і покупців майна.

Мета даної публікації - проаналізувати проблеми оформлення переходу прав власності на нерухоме майно в порядку спадкування, право на яке спадкодавцем за життя не оформлено та / або не зареєстровано в державному реєстрі.

Територія дитинства: наскільки безпечні ігрові кімнати в торгово-розважальних центрах?

grУ багатьох торгово-розважальних центрах сьогодні створюються ігрові кімнати для дітей. Зазвичай це не дуже велика територія, обгороджена з усіх сторін, на якій розташований ігровий комплекс. Батьки залишають там своїх чад, щоб спокійно зайнятися шопінгом.

Багаторівневі дитячі ігрові лабіринти з перешкодами, пластикові будиночки, гірки, батути зі спусками, сухі басейни з кульками ... 

Договір довічного утримання: тонкощі, ризики, наслідки

oldУ наш час вижити одинокій літній людині з мізерною пенсією нелегко. Втім, українське законодавство досить широко регулює це питання. Зокрема, мова йде про договір довічного утримання (догляду), який в Цивільному кодексі України (ЦКУ) розглядається в гл. 57.

Варіант ризиковий і в деякій мірі складний для розуміння пенсіонерів, як правило, юридично непідкованих, але все ж цілком доступний. 

Кнопкодави гуртом: голова Хмельницької облради зіскочив з рейок

Кнопкодави гуртом: голова Хмельницької облради зіскочив з рейокНа перший погляд, цілком банальна позачергова десята сесія Хмельницької обласної ради, що відбулася 19 квітня, виявилися мірилом безпринципності та, даруйте, "пофіговості" основних законодавчих документів. "Хвороба", що перейшла сюди з Верховної Ради, почала прогресувати. Мається на увазі особисте голосування депутата облради за конкретний законопроект: починаючи від власноручного одержання картки, закінчуючи власним волевиявленням. Як не дивно, але саме голова Хмельницької обласної ради, член Партії регіонів і майбутній депутат Верховної Ради (в останню регалію дуже щиро вірить ця людина) Микола Дерикот долучився до руйнації самоврядного органу.

Депутаты Старой Синявы стали на сторону рыбаков

Депутаты Старой Синявы стали на сторону рыбаковБолее сотни людей – работников «Хмельницкрыбхоза» вместе с семьями, вышли к стенам районной рады в поселке Старая Синява Хмельницкой области. Причиной акции протеста старосинявцев стала попытка земельного рейдерства со стороны местной райадминистрации. «Мы работаем на этой земле еще со времен когда здесь был облрыбкамбинат. Наше предприятие является его правопреемником. Но земельные рейдеры при поддержке главы обладминистрации Ядухи уже отобрал у нас в других районах несколько участков. 

Як іноземцю зареєструватись підприємцем?

Як іноземцю зареєструватись підприємцемНещодавно побачив світ лист від 12.01.2012 р. № 718/7/17-1217, у якому ДПСУ стверджує про можливість застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності фізичними особами – іноземцями. Проте, зазначивши про таку важливу можливість, ДПСУ зовсім не висвітлює питання не лише щодо механізму реєстрації платником єдиного податку, а й підприємцем взагалі.

Тож розглянемо умови, за яких іноземець зможе зареєструватися підприємцем, а далі й платником єдиного податку.

Особливості сплати "поборів" в дитячому садку: батькам на замітку!

Особливості сплати "поборів" в дитячому садку: батькам на замітку!Більшість батьків вже звикли до того, що змушені регулярно вносити певну суму в фонд дитячого саду. Причому, мова не йде про такі речі, як ремонт, карнавальні костюми, подарунки дітям, книжки, меблі і т.д. Іноді цей список розширюється до таких неймовірних меж, що деякі "побори" сміливо можна назвати абсолютно абсурдними. І все це на тлі ст. 2 Закону України "Про дошкільну освіту", який гарантує кожній дитині право на абсолютну доступність і безоплатність освіти у дошкільних навчальних закладах.

Чи настільки безкоштовні наші садки?

Якщо Вам не платять зарплату ...

Якщо Вам не платять зарплату ...На жаль, останнім часом в Україні склалася нездорова практика, коли працівникам не виплачують їх кровно зароблені гроші. І мова йде не просто про порушення КЗпП України або ЗУ "Про оплату праці", згідно з якими працівникові зобов'язані видавати зарплату двічі на місяць. Існують куди більш грубі порушення - невиплата зарплати протягом місяця, кварталу, року, а то й кількох років. Ось декілька варіантів поведінки в такій ситуації.

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Голова Летичівської РДА жив за рахунок дружини і катався на снігоболотоході
    Вася
    Викручуються, бідненькі. Сукупний дохід 22 тисячі, а витрати - під 70 тисяч. Напевне позичають ...

    Детальніше...

     
  • Як мера Хмельницького пошили в дурні
    8888
    На території КП "Спецбудмеханіз ація" в барі Гном - процвітає гральний бізнес. Сам директор КП ...

    Детальніше...

     
  • Пільгові кредити на житло довжиною… у вічність
    Richard Anderson
    Едмондс позики фірма є компанією, яка знаходиться тут, щоб допомогти вам покласти край ваші фінансові ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    ВИТЯ
    Коліщак бидло і злодій, таких, разом з "33" каналом садити треба...

    Детальніше...

     
  • Наслідки прийняття Закону України "Про громадські об'єднання"
    Валерій
    Новий закон про ГО знищуе всеукраїнські ГО, структура яких грунтується на осередках, які є юридичними ...

    Детальніше...