Хмельниччина правова

Нечесна гра руху “Чесно”

13Кулуарна тріскотня у стінах Хмельницького обласного осередку руху "Чесно", що триває кілька тижнів, ось-ось має розв'язатися. На допомогу відряджають київських емісарів, котрі повинні, якщо не утилізувати яблуко розбрату, то бодай по-братськи розділити його.

А всі підкилимні ігри в структурі з претензійною назвою на незаангажованість через початок виборчої кампанії до Верховної Ради України. Адже рух "Чесно" — це чудовий подразник, яким можна маніпулювати свідомістю потенційних виборців на користь тієї чи іншої політичної сили. Це підтверджує остання яскрава листівка руху "Тест твого депутата", де громадськості пропонується профільтрувати слуг народу за шістьома зовсім нежартівливими ознаками: правопорушник, "тушка", корупціонер, брехун, кнопкодав і прогульник.

13 1У хмельницькому осередку "Чесно" весь сир-бор розгорівся навколо двох офіційних координаторів: голови громадської організації "Комітет моніторингу органів влади" Олеся Вітряного і регіонального представника Центру політичних студій та аналітики Олега Черненка. Пана Вітряного публічно було обрано координатором 9 лютого цього року http://chesno.org/events/37/. Тоді вотум довіри згаданому добродію висловила більшість з 36 представників ГО. Однак один з ініціаторів руху "Чесно" Сергій Неділько, що прибув зі столиці до Хмельницького і був у статусі арбітра, не приховував, що у голосуванні брало участь по кілька учасників від однієї громадської організації.

13 2Крім того, до посади Олеся Вітряного є деякі зауваження. Згідно з цінностями руху "Чесно", критерій "незалежність" гласить: "Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу. Представники руху не займають керівних посад в політичних партіях або виборчих штабах, та не будуть балотуватися до Верховної Ради України" http://chesno.org/background/. Офіційно Олесь Анатолійович позиціонує себе як керівник ГО "Комітет моніторингу органів влади", що у недалекому минулому боровся проти політики губернатора Івана Гавчука. Інша його посада — координатор Громадської ініціативи "Оновлення країни" у Хмельницькій області — дає прямий "мандат" до колишнього голови політичної ради "Наша Україна" Валентина Наливайченка, котрий з недавніх пір пішов у вільне плавання. Що стосується негласної роботи, то пан Вітряний (починаючи з помаранчевих часів, коли його призначили начальником управління сім'ї. молоді та спорту Хмельницької ОДА) послідовно співпрацює з екс-губернатором і екс-головою облради Іваном Гладуняком, який нині має намір балотуватися до ВР від об'єднаної опозиції по Хмельницькому. А тепер уявіть: як можна незалежно і незаангажовано боротися за чистих майбутніх мажоритарників, коли серед них твій неофіційний зарплатодавець?!

Із Олегом Черненком ще більш незрозуміла ситуація. Окремі колеги по руху "Чесно" звинувачують його у надто особистісному прагненні замкнути фінансові потоки на собі. Не секрет, що годівниця подібних організацій — це грантові проекти, які фінансуються міжнародними неурядовими фондами. Тому він і підготував такий проект, щоправда, "вершків" так і не вдалося отримати. За це О.Черненка на засіданні обласної координаційної ради "Чесно" 27 червня було виключено з руху. Сам координатор відкидає цю інформацію і говорить, що залишається досі легітимним.

Як би там не було, а авторитет Хмельницької обласного руху "Чесно" цією катавасією з координаторами дещо підмочений. Тож не виключено, що обох "заколотників" чекає "м'ягкий" політ у тартар, де питання лідерства вже неактуальне.

Віталій Тараненко.

Коментарі   

 
#3 стецько 21.07.2012, 19:43
І знову Вітряний і знову скандал, видно людина просто не може працювати прозоро по чесному.
 
 
#2 Зяма 16.07.2012, 08:27
Так это Лесь чесноком заделался.Ха. Значит тхнуть будет от этого всего похлеще чесночного штына
 
 
#1 OSBB 13.07.2012, 11:18
ну и рожа у второго на фотке - чел реально из мультфильма гей Арнольд! кстати на чеснок похож!
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Інші новини

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • 189-й виборчий округ: ба, дивіться хто прийшов!
    майбах
    на вила давно наступали?

    Детальніше...

     
  • Чому я йду на вибори?
    ганзя
    Все правильно ви пишете, Світлана Кабачинська. Та будьмо реалістами Ви наберете максимум 2-3%, а може ...

    Детальніше...

     
  • Чернелівському водогону додадуть 25 млн грн
    ганзя
    лукашук точно довбоеб. не буде грошей не Чернелівку цього року.

    Детальніше...

     
  • 189-й виборчий округ: ба, дивіться хто прийшов!
    ганзя
    Адамський як був тупим сльозливим маразматиком так ним і залишися. тепер вже Артемчуку гроші ...

    Детальніше...

     
  • Чернелівському водогону додадуть 25 млн грн
    Гаврило
    Ребята , не ссорьтесь!!!Вед ь по правде , что Симчишин , что Лукашук - два эпических долбоёба!!!

    Детальніше...