Хмельниччина правова

Благодійники за розрахунком: подружжя Герег “засіває” дарами Київщину та Хмельниччину

geregaБез сумнів, що прийдешня виборча кампанія в Україні — це боротьба не за життя, а на смерть, у прямому і переносному розуміннях. На орбіту виходять "нові обличчя", що готові позмагатися на вправність зі "старими" технологічними методами. Не виняток у цьому Хмельниччина, де активно, ще до початку офіційного старту виборів, розгорнув бурхливу спонсорську кампанію відомий в Україні бізнесмен. Знайомтеся: головний спонсор Євро-2012, власник мережі гіпермаркетів "Епіцентр" і, нарешті, небідний українець (2010 року потрапив до рейтингу 200 найбагатших людей України зі статками майже 400 млн. дол.) Олександр Герега.

Олександр Володимирович, як виходець з Городоцького району Хмельницької області, проводить масовану "атаку" цінних подарунків для майбутніх виборців по одномандатному виборчому округу №192 (центр — м. Дунаївці, куди входять Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони) http://nashgorodok.km.ua . Те, що гаманець "благодійника" готовий до неспівмірних витрат, судіть самі.

Німецький тюко-прес як вища проба "меценатства"

"Хлібороби села Правдівка Ярмолинецького району отримали під підприємця Гереги омріяний тюко-прес "Welger" німецького виробництва", — про це сповіщає обласна газета "Подільські вісті". Цю диво-техніку на початку липня "благодійник" купив на прохання місцевих селян. Здавалося б, треба плескати в долоні та тільки дякувати Олександру Володимировичу за імпортну "штуку". Однак засумніватися змусила ціна агрегату. Нескладним способом через Інтернет-шукачі вдалося дізнатися справжню вартість німецького тюко-преса. На сайті "Агровектор" за нього просять аж... 56 тисяч гривень! http://agrovektor.com/physical_product/23542-press-podborschik-welger-ap400.html Велика "дрібничка", а приємно всьому тисячному селу. Зрозуміло, що у цьому випадку коло замикається не на щедрості душі. Даруючи дорогі речі, Герега, схоже, планує отримати з цього на кілька щаблів вищі дивіденди. Це не стільки зводиться до примітивних голосів виборців (це проміжна ланка для досягнення мети — авт.), скільки за рахунок мандатних повноважень нардепа в подальшому вирішувати різні бізнесові питання.

Імунітет строком у 5 років стимулює, ймовірного кандидата у народні депутати купувати гамузом цілі громади. Так, 4 червня, на день села Лісоводи Городоцького району пан Герега влаштував зорепад дармових подарунків від бренда "Епіцентр". Селянам роздавалися банки з фарбами, віники, рулетки, відра до криниці, миски. "Цвяхом" програми стали всілякі розваги, де, приміром, переможцям вручалися молотки Гереги та грамоти з рук сільського голови.

Не забуває "прикормювати" й своїх земляків. До дня працівників культури "меценат" вручив понад 200 працівникам цієї сфери Городоцького району конверти, в яких було 400 гривень. Як розповіли очевидці, він також організував святкування культурників у місцевому кафе "Мрія", яке тривало до четвертої години ранку. У перспективі О. Герега також зобов'язався реконструювати сквер у райцентрі Городок.

Додамо, що з "незалежним" меценатом плідно співпрацює Городоцька райдержадміністрація. Як зауважило поінформоване джерело, виборчий штаб Гереги очолила перший заступник голови Городоцької райдержадміністрації Неоніла Андрійчук. А заступник голови Хмельницької обласної організації Партії регіонів Михайло Войтюк заявив, що ПР готова підтримати бізнесмена як кандидата на мажоритарний округ від цієї сили. "Є підтримка з боку голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи (він же паралельно очолює обласних регіоналів — авт.), щоб Олександр Герега йшов на парламентські вибори від Партії регіонів. Остаточне рішення ухвалює центральний офіс ПР", — пояснив регіонал.

"Джинсовий" кандидат

Крім цінних подарунків та грошових "премій", О.Герега не скупиться вводити в оману виборців через ЗМІ. Яскравим прикладом прихованої реклами, а конкретно, "джинси", є серія публікацій, які з червня щотижня виходять у найтиражнішому виданні, обласній газеті "Подільські вісті". Без плашки "реклама" або "на правах реклами" з номера в номер розповідається масштабна діяльність подільського мецената з київською пропискою. Відстань у понад 300 кілометрів Олександр Герега в одній зі статей спробував скоротити сакральною фразою: "Відродження Хмельниччини — наша спільна справа!"

  

gerega 1

  

gerega 2

Дружина теж не відстає

Доповнює сімейне благодійництво й дружина Гереги Галина, яка нині працює секретарем Київської міської ради. Попередній її мажоритарний округ №215 (Деснянський район Києва). Тут зосередилася підвищена активність майбутньої кандидатки у нардепи — повним ходом іде роздача продуктових наборів. Як підтверджує на своїй сторінці в мережі Facebook приватний підприємець Юрій Андреєв, до складу продуктового набору входить по 1 кг цукру, рису круглозернистого, борошна пшеничного, по 1 банці згущеного молока і шпротів, одна упаковка печива "Марія", один бісквіт "Шоколадний замок", ручка із надписом "Галина Герега" та блокнот з магнітом на холодильник. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=355230641217145&set=a.355230204550522.80186.100001906357165&type=1&permPage=1 До продкомплекту додається журнал, в якому розповідається, що Герега "почує кожного" і про те, яку роботу вона вже зробила. Як підтвердження, ілюструються фото.

Такий сімейний "підряд" Герег зайвий раз доводить, що непильна праця у Верховній Ради, — це краще, ніж постійні комунальні проблеми столиці та бізнес без мандатного прикриття.

Віталій Тараненко.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Інші новини

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Кандидат у нардепи Бондар: на злодієві й шапка горить
    Кирилл
    Ага, только почему-то Вилкул продолжает строить эту объездную. И Азаров приезжает периодически проверят ...

    Детальніше...

     
  • Кандидат у нардепи Бондар: на злодієві й шапка горить
    Олег
    Интересно, почему нышишний глава администрации Вилкул, члены КабМина да и сам Янукович на Весту ездят?

    Детальніше...

     
  • Кандидат у нардепи Бондар: на злодієві й шапка горить
    Cергей
    Круто Гавриленко и партнёр Алесь защищают бизнес Дерикота!

    Детальніше...

     
  • Кандидат у нардепи Бондар: на злодієві й шапка горить
    Cергей
    Да, Алесь, столько лет терпел и молчал...

    Детальніше...

     
  • Кандидат у нардепи Герега роздає морозиво, дарує авто і запрошує олімпійських чемпіонів
    ОПОРА
    Сьогодні кандидата в депутати ВР Мирослава Мусія бачили в Дунаєвецькому районі при роздачі виборцям Тройного ...

    Детальніше...