Хмельниччина правова

Псевдомусульманський убивця

Напочатку липня у місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області сталося резонансне вбивство, котре викликало у пересічних громадян цілу хвилю обговорень та пересудів. І справа не лише у тому, що життя позбавили молодого 18-річного хлопчину Павла Теплюка, перед яким лише відкривалися життєві шляхи, а й у особі вбивці – 38-річному Сергію Макоцею. Деталі звірячого вбивства, описані у ЗМІ, змушують задуматись – а чи є щось людське у злочинця, хто він і чому це вчинив.  Як виявилось, Сергій Макоцей уже мав негаразди із законом, з 1993 року по 2000-й відбував покарання в Ізяславській виправній колонії за вимагання. Там прийняв іслам. Як свідчать люди, котрі його знали, зробив це лише з однією метою - віруючим у тюрмі поблажки. Очевидно, що й після звільнення бажання працювати не з'явилося, а релігійна псевдомусульманська ширма дозволяла паразитувати далі. Не дивно, що невдовзі «прибічниками» ісламу стали його дружина та матір. Гра на релігійних почуттях співвітчизників сулила певні дивіденди. Можливо й з-за кордону, якщо про себе якось заявити.

Так у 2005 році Сергій Макоцей у м. Кам'янці-Подільському очолив мусульманську релігійну організацію під назвою "Партія Аллаха". В перекладі на арабську мову вказана назва звучить як "Хезболла", однак жодного відношення до визнаної міжнародною спільнотою релігійно-екстремістської організації "Хезболла" вказана структура не має. Водночас, радикальні ідеї пропаговані лідером організації "Партія Аллаха" за своїм змістом є близькими до ідеології визнаної міжнародної релігійно-екстремістської організації "Хізбут-Тахрір", а також інших, тотожних ваххабістських течій в ісламі.

Проте мусульмани швидко розкрили сутність колишнього злочинця та його власних радикальних ідей і згодом повністю відсторонились від діяльності організації. Більше того, оскільки Сергій Макоцей не користувався авторитетом серед мусульман області, фактично членами його організації останні роки були лише дружина та матір.

Нелюдь, що скоїв страшний злочин обов'язково буде покараний. І не лише народним презирством та статтею карного кодексу. Адже будь яка релігія однією з найвищих цінностей вважає людське життя, позбавити якого ніхто із нас не вправі.

Мусульмани області засуджують дії злочинця та приносять щирі співчуття родині загиблого.

Дивіться відоозвернення.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Інші новини

Партнери проекту:

 
Юридична фірма «Гавриленко та партнери» спеціалізована юридична фірма за напрямками діяльності «ЗАХИСТ БІЗНЕСУ».

Читати далі ...

 

Інші новини

51203459

Останні коментарі:

 
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    виборець
    програє коліщак, його фішка - програвати

    Детальніше...

     
  • Чернелівському водогону додадуть 25 млн грн
    слово
    опозиція висунула нашого Лукашука кандидатом, вашого Симчишина не висунули. це тільки підтверджує ...

    Детальніше...

     
  • Вибори-2012: Коліщак узяв в поміч технічного кандидата
    Іван
    А хіба він йому конкурент?

    Детальніше...

     
  • Чернелівському водогону додадуть 25 млн грн
    Петро
    він усіх помагає. Во во, він усіх помагає-намахує. Правде Я особисто знайомився з повною інформацією ...

    Детальніше...

     
  • Чернелівському водогону додадуть 25 млн грн
    правда
    ви всі брехуни, наслухалися брехні Симчишина і вірите. Олег Григорович - єдиний кандидат від опозиції ...

    Детальніше...